Μακαρονάδα με μπρόκολο, ντοματίνια και κάππαρη  
Υλικά
  • 1 πακέτο σπαγκέτι ή άλλα ζυμαρικά που μας αρέσουν
  • 1 μικρό κεφάλι μπρόκολο, χωρισμένο στα μπουκετακια του τα οποία κόβουμε στη μέση ή στα 4
  • 1 κουτ. γλυκού πάπρικα καπνιστή ή άλλη
  • 12 ντοματίνια, κομμένα στη μέση αν είναι μεγάλα
  • 1 γεματη κουτ. σούπας κάππαρη, στραγγισμένη και καλά ξεπλυμένη
  • 1/3 φλιτζ. τσαγιού ελαιόλαδο
  • αλάτι, πιπέρι
  • παρμεζάνα ή φέτα τριμμένη με το χέρι για το σερβίρισμα
  • φύλλα βασιλικού ή ρίγανης ή μαϊντανού για το γαρνίρισμα

Εκτέλεση:

Σε μια μεγάλη κατσαρόλα με άφθονο, αλατισμένο νερό που κοχλάζει βράζουμε τα ζυμαρικά για 2 λεπτά λιγότερο από ό,τι λέει η συκευασία. Τα σουρώνουμε κρατώντας λίγο από το νερό μέσα στο οποίο έβρασαν. Στην ίδια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το λάδι και σοτάρουμε ελαφρώς το μπρόκολο, ανακατεύοντας απαλά. Δεν πρέπει να μαυρίσει αλλά να λαδωθεί καλά και να μαραθεί λίγο. Μόλις συμβεί αυτό, ρίχνουμε τα ντοματίνια, κσι την κάππαρη, ανακατεύουμε να μαραθούν κι αυτά ελαφρώς και προσθέτουμε τα ζυμαρικά. Πασπαλίζουμε με την πάπρικα, αλατοπιπερωνουμε και ανακατεύουμε γρήγορα αλλά απαλά για να μη λιώσουν τα υλικά. Ιδανικά σείουμε την κατσαρόλα ώστε να ανακατευτούν όλα καλά χωρίς να διαλυθούν. Αν χρειαστεί, προσθέτουμε λίγο από το νερό που κρατήσαμε. Σερβίρουμε αμέσως και πασπαλίζουμε με παρμεζάνα ή φέτα και το μυρωδικό που βρήκαμε.



Πηγή: gastronomos.gr