Χριστουγεννιάτικα μπισκοτάκια.


αλεύρι για όλες τις χρήσεις 2 κούπες
μπέικιν πάουντερ 1/2 κ.γ.
βούτυρο 1/2 κούπα
αβγό 1
ζάχαρη 2/3 κούπας
βανίλια 1
αλάτι 1/4 κ.γ.
καραμέλες σκληρές 25 τεμάχια περίπου  
Σε ένα μπολ, κοσκινίστε το αλεύρι, το μπέικιν, το αλάτι και την βανίλια. Χτυπήστε στο μίξερ, το βούτυρο με την ζάχαρη σε μεσαία ταχύτητα μέχρι να αφρατέψουν, βάλτε το αυγό και χτυπήστε τα όλα μαζί για 2 λεπτά. Βάλτε λίγο-λίγο το αλεύρι και ανακατέψτε μέχρι να γίνει μια ζύμη ελαστική και μαλακιά. Βγάλτε την ζύμη και καλύψτε με πλαστική μεμβράνη, δίνοντας της μακρόστενο σχήμα. Βάλτε την στο ψυγείο για 45 λεπτά.

Αλευρώστε μια επιφάνεια και βάλτε πάνω την ζύμη. Κόψτε την με ένα μαχαίρι σε ισόπαχα μέρη. Πάρτε κάθε κομμάτι ,ανοίξτε το με τον πλάστη και λίγο αλεύρι και κόψτε σε σχήμα καρδούλας. Με ένα μικρότερο κουπ -πατ κόψτε μικρότερες καρδούλες όπως στην φωτογραφία, έτσι ώστε να σχημαιστεί τρύπα στο μπισκότο.

 
Βάλτε τις καραμέλες σε ένα σακουλάκι, κλείστε το καλά και με την βοήθεια ενός πλάστη, χτυπήστε τις μέχρι να γίνουν πολύ μικρά κομματάκια. Βάλτε τα μπισκότα σε ένα ταψάκι που έχετε στρώσει με αντικολλητικό χαρτί και γεμίστε κάθε καρδούλα με λίγη από την σπασμένη καραμέλα. Με μια οδοντογλυφίδα μπορείτε να κάνετε μια τρύπα ώστε να τα κάνετε στολίδια για το δέντρο. Ψήστε στους 200 c μέχρι τα μπισκότα να ροδίσουν. Αφήστε τα να κρυώσουν και μετά βγάλτε τα από το ταψί

Πηγή: gastronomos.gr