Μίνι ορεκτικά με ντομάτα και πέστο
Υλικά:

    * 1 φλιτζάνι νερό
    * ½ φλιτζάνι βούτυρο
    * 1 φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις
    * ½ κ.γ αλάτι
    * 4 αυγά
    * 2 κ.σ. πέστο βασιλικού
    * 3/4 του φλιτζανιού ντομάτες κομμένες σε κυβάκια (χωρίς τους σπόρους)
    * 2 κ.σ. τριμμένη μοτσαρέλα
    * Γιαούρτι και λεμονόχορτο για το σερβίρισμα

Eκτέλεση:

Σε μια κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά ανακάτεψε το νερό με το βούτρο και το αλάτι και ανακάτεψε καλά μέχρι να κοχλάσει το μείγμα σου

Κατέβασε από τη φωτιά και πρόσθεσε όλο το αλεύρι ανακατεύοντας έντονα με ξύλινη κουτάλα μέχρι να πάρεις μια ομοιόμορφη ζύμη που ξεκολλά από τα τοιχώματα της κατσαρόλας

Άφησε τη ζύμη να κρυώσει καλά και βάλε την σε μίξερ για να προσθέσεις και τα αυγά ένα, ένα

Βάλε τη ζύμη σε ένα κορνέ και άπλωσε σε 10 βουτυρωμένα φορμάκια muffin
Σε ένα μέτριο μπολ ανακάτεψε το πέστο, την ντομάτα και τη μποτσαρέλα

Μοίρασε τη ζύμη στα 10 φορμάκια και πίεσε λίγο με τα χέρια προς τα κάτω. Τούμπαρε το φορμάκι και βγάλε τα cups (μόνο τη ζύμη) σε λαδόκολλα σε ρηχό ταψάκι

Βάλε από 2 κ.γ. μείγμα πέστο ντομάτας και πίεσε πάλι να βυθιστεί η γέμιση ελαφρά στη ζύμη

Πρόσθεσε λίγη τριμμένη παρμεζάνα σε κάθε ένα από αυτά και βάλε στο φούρνο στους 200oC

Ψήσε για 8-10 λεπτά ή μέχρι να πάρουν χρώμα οι άκρες της ζύμης

Σέρβιρε με μια κουταλιά γιαούρτι και δύο "ξυλάκια" λεμονόχορτο



Πηγή: tlife.gr