Αβγά σαγανάκι με μπούκοβο Υλικά:

8 αβγά φρέσκα
1 κεσεδάκι γιαούρτι αγελαδινό
2 κουτ. σούπας βούτυρο φρέσκο
½ φλιτζάνι μαϊντανό ψιλοκομμένο
1 πρέζα μπούκοβο γλυκό ή καυτερό
1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
μισό λεμόνι
αλάτι

Εκτελεση:

Bάζουμε το βούτυρο να κάψει σε ένα φαρδύ τηγάνι. Pίχνουμε τα αβγά, τα αλατίζουμε και τα τηγανίζουμε όπως μας αρέσουν. Oταν είναι σχεδόν έτοιμα, τα περιχύνουμε με το γιαούρτι ανακατεμένο με το σκόρδο. Τα ψήνουμε για 2-3 λεπτά ακόμα και κατεβάζουμε το τηγάνι από τη φωτιά. Πασπαλίζουμε με τον μαϊντανό και το μπούκοβο και στο τέλος στύβουμε από πάνω το λεμόνι.-

Tip: Εάν δεν αρέσει το μπούκοβο αντικαταστείστε το με πάπρικα. Μπορείτε επίσης να προσθέσετε και γιαούρτι


Πηγή: Έθνος