Μακαρονοσαλάτα µε αυγό και λαχανικά Υλικά

250 γραμμ. φαρφάλες
2 καρότα κομμένα σε κυβάκια
1 φλ. τσαγιού καλαμπόκι κατεψυγμένο
150 γραμμ. μπρόκολο ωμό χωρισμένο σε φουντίτσες
3 αυγά βρασμένα και κομμένα στα τέσσερα
10 ελιές
1 κ.σ. άνηθο
2 φρέσκα κρεμμύδια ψιλοκομμένα
3/4 φλ. τσαγιού μαγιονέζα
2 κ.σ. μουστάρδα
2 κ.σ. ξίδι από κρασί

Εκτέλεση

1. Αφήνουμε το καλαμπόκι 15΄ να ξεπαγώσει. Βράζουμε τα ζυμαρικά σε αλατισμένο νερό. Τα σουρώνουμε και τα κρυώνουμε κάτω από τη βρύση που τρέχει. Αφήνουμε να στραγγίσουν και, ενώ είναι μέσα στο σουρωτήρι, τα περιχύνουμε με ελάχιστο ελαιόλαδο. Ανακατεύουμε.
 
2. Βάζουμε τις φαρφάλες σε σαλατιέρα και προσθέτουμε το καλαμπόκι, τα καρότα, το μπρόκολο, τα αυγά, τις ελιές, τον άνηθο και τα φρέσκα κρεμμυδάκια. Σε μπολ αναμειγνύουμε τη μαγιονέζα, τη μουστάρδα και το ξίδι. Τα χτυπάμε με πιρούνι και περιχύνουμε τη μακαρονοσαλάτα. Ανακατεύουμε καλά και σερβίρουμε τη σαλάτα κρύα.

μερίδες 6

Χρόνος Προετοιμασίας 20 λεπτά


Πηγή: argiro.gr