Το μαγείρεμα αυτό είναι πολύ ωραίο και με αρνάκι και προφανώς με κοτόπουλο αλλά επίσης νόστιμο γίνεται και με τις φτερούγες κοτόπουλου επιτυγχάντοντας και πολύ χαμηλό κόστος φαγητού.

Υλικά

  • 1 κιλό φτερούγες κοτόπουλου 1,90 €
  • 1 κουτί ντοματάκια ψιλοκομμένο 0,60 €
  • 2 κ.γ. πελτέ ντομάτας 0,20 €
  • 1 ποτήρι κρασιού λάδι 0,45 €
  • 6 φλιτζανάκια του καφέ ρύζι για πιλάφι καρολίνα 0,80 €
  • 1 κύβο ζωμό κότας 0,15 €
  • 1 τριμμένο κρεμμύδι 0,10 €
  • 1 κοφτή κ.σ. βούτυρο (φυτικό ή γάλακτος) 0,20 €
  • Αλάτι - πιπέρι

Εκτέλεση

Σε μία ευρύχωρη κατσαρόλα τσιγαρίζουμε με το λάδι το τριμμένο κρεμμύδι , το ψιλοκομμένο ντοματάκι και τις φτερούγες του κοτόπουλου για 4-5 λεπτά. Προσθέτουμε 2 ποτήρια νερό με τον πελτέ αραιωμένο μέσα και αφήνουμε να σιγοβράσει σε μέτρια φωτιά για περίπου 40 λεπτά.
Αφαιρούμε το κοτόπουλο και στο ζουμί που υπάρχει διαλύοντας σ’ ένα ποτήρι ζεστό νερό τον κύβο, το ρίχνουμε στην κατσαρόλα. Προσθέτουμε το ρύζι και βράζουμε για 10 έως 15 λεπτά ανάλογα πόσο βρασμένο το θέλουμε .Εάν το ρύζι κρατάει προσθέτουμε λίγο νερό ακόμα.
Καίμε το βούτυρο και περιχύνουμε το πιλάφι. Προτού «τραβήξει» το πιλάφι το μεταφέρουμε σ’ ένα σκεύος και «φυτεύουμε» το κοτόπουλο που έχουμε κρατήσει ζεστό ανάμεσα στο ρύζι. Σερβίρουμε άμεσα για να μην πήξει . Προαιρετικά λίγη κανέλα κατά τη βράση του ρυζιού.
Πολλοί βάζουν τυρί τριμένο πάνω στο πιλάφι. Προσωπικά διαφωνώ γιατί έχει καταλήξει σε ένα κάρο φαγητά να χάνεις την αυθεντική του γεύση και να σου μένει στο τέλος η γεύση του τυριού. Αλλά περί ορέξεως κολοκυθόπιτα….

Συνταγή: Παύλος Φάκαλος