Η χοιρινή τηγανιά γίνεται και με άλλους τρόπους, όπως με μουστάρδα ή και ντομάτα. Εγώ προτιμώ μόνο με λεμονάκι γιατί του «παίρνει τη λαδίλα».

Υλικά

  • 800 γραμ. χοιρινό σβέρκο (κομμένο σε κύβους)  3,20€
  • 1 πιπεριά πράσινη (κομμένη σε λωρίδες) 0.20€
  • 1 πιπεριά κόκκινη (κομμένη σε λωρίδες) 0,20€
  • 1 μέτριο κρεμμύδι ψιλοκομμένο 0,10€
  • 2 σκελίδες σκόρδο μέτρια λιωμένες
  • 120 γραμ λάδι  0,45€
  • 1 ποτήρι λευκό κρασί 0,30€
  • χυμό από 2 λεμόνια 0,30€
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • 2 κ.γ ρίγανη (κατά προτίμηση φρέσκια)

Εκτέλεση

Αλατίζουμε και τσιγαρίζουμε το χοιρινό στο λάδι για 3-4 λεπτά. Αφού ροδίσει ελαφρώς, προσθέτουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο και συνεχίζουμε το τσιγάρισμα για άλλα 3-4 λεπτά. Προς το τέλος του τσιγαρίσματος προσθέτουμε τις πιπεριές.

Κατόπιν σβήνουμε με το κρασί και το αφήνουμε να σιγοβράσει μέχρι να γίνει το χοιρινό μαλακό. Πιθανώς να χρειαστεί λίγο νερό – προσοχή λίγο- μέχρι να είναι το κρέας μαγειρευμένο. 

Ένα  λεπτό πριν το κατεβάσουμε προσθέτουμε το λεμόνι (εάν το βάλουμε νωρίτερα πικρίζει) και την ρίγανη. Εάν θέλουμε να προσθέσουμε επιπλέον νοστιμιά : πριν την κατεβάσουμε από την φωτιά προσθέτουμε κεφαλοτύρι σε κυβάκια. Συνοδεύεται με πατάτες τηγανητές ή ρύζι.

Παύλος Φάκαλος