Με αυτό το φαγητό μπορεί να φας… πακέτο. Εάν σου δέσουνε τα μάτια και σου δώσουν να δοκιμάσεις εύκολα λες ότι είναι κρέας με πατάτες!

ΥΛΙΚΑ

  • 500 γραμ. πλευρώτους   2,80 €
  • 1,2 γραμ. πατάτες  1,00€
  • 2-3 φρέσκα κρεμμυδόπουλα  0,10 €
  • 1/3 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο 0,10 €
  • 4 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο  0,10 €
  • 100 γραμ. λάδι  0,40 €
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
  • Θυμάρι
  • 2 κουταλιές της σούπας μουστάρδα  0,10 €

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Καθαρίζουμε τις πατάτες και τις κόβουμε στρογγυλές  φέτες μετρίου πάχους και τις ζεματάμε σε βραστό νερό για 10 λεπτά. Πλένουμε τα μανιτάρια με ελάχιστο νερό και τα σκουπίζουμε με ένα πανί προσεκτικά.

Σπάμε τα κλωνάρια των πλευρώτους σε μονά κομμάτια . Τα βάζουμε στο ταψί μαζί με τις πατάτες, τον μαϊντανό , το σκόρδο, το θυμάρι, το αλάτι και το πιπέρι. Ρίχνουμε από πάνω το λάδι και την μουστάρδα την οποία έχουμε αραιώσει σε μισό ποτήρι  νερό  και τα ανακατεύουμε καλά. Τα στρώνουμε στο ταψί και τα βάζουμε στο φούρνο για 25 λεπτά σκεπασμένο με αλουμινόχαρτο.

Κατόπιν ξεσκεπάζουμε το ταψί και ψήνουμε για άλλα 10 λεπτά.