Το φαγάκι αυτό μπορεί να έχει διπλή χρήση και να είναι ένα από τα μεζεδάκια σε συγκέντρωση ουζο- μπυρο- κρασοκατάνυξης και από μόνο του συνοδεύοντας με μια σαλάτα πλήρες γεύμα.

Υλικά

  • 1 κιλό πατάτες κομμένες σε κυβάκια 0,80 €
  • 500 γραμ. φιλέτο κοτόπουλο 3,00 €
  • 120 γραμ. ελαιόλαδο 0,50 €
  • 1 κρεμμύδι 0,10 €
  • Αλάτι- πιπέρι
  • Θυμάρι- Ρίγανη

Εκτέλεση

  1. Καθαρίζουμε και κόβουμε τις πατάτες σε κύβους 1-1 ½ cm ανά πλευρά. Το ίδιο και το κοτόπουλο. Κόβουμε το κρεμμύδι σε λεπτές φέτες σε σχήμα μισοφέγγαρου.
  2. Σε ένα τηγάνι βάζουμε λάδι να καλύψει τον πάτο του. Ζεσταίνουμε το λάδι σε μέτρια φωτιά. Βάζουμε τις πατάτες στο τηγάνι χωρίς να τις ανακατέψουμε καθόλου για 10 λεπτά μέχρι να κάνουν κρούστα. Σε αυτό το σημείο ρίχνουμε τις φέτες του κρεμμυδιού, ανακατεύουμε προσεκτικά με μια ξύλινη σπάτουλα για να μη σπάσουν οι πατάτες.
  3. Συνεχίζουμε το τηγάνισμα για 4-5 λεπτά και μετά προσθέτουμε το κοτόπουλο. Ανακατεύοντας κατά διαστήματα συνεχίζουμε το μαγείρεμα έως ότου οι πατάτες και το κοτόπουλο πάρουν χρυσαφί χρώμα. Με μια τρυπητή κουτάλα σερβίρουμε άμεσα.
  • Εάν θέλουμε των ώρα που προσθέτουμε το κρεμμύδι βάζουμε και πιπεριές κομμένες σε κοντές λωρίδες
  • Στο τελείωμα επίσης μπορούμε να προσθέσουμε κυβάκια κεφαλοτύρι.

Παύλος Φάκαλος