Θα το έλεγες και φαγητό της ξεπέτας καθότι είναι ένα φαγητό βολικό, γρήγορο και με υλικά που βρίσκονται συνήθως στο σπίτι. Πάντα υπάρχει μια κονσέρβα τόνου καβάτζα στο ντουλάπι για να…. βολέψει καταστάσεις, για κανά πακέτο μακαρόνια ούτε λόγος!!!!

Υλικά

  • 1 πακέτο μακαρόνια Νο 6 0,80 €
  • 5 ντομάτες γινωμένες τριμμένες χοντρά ή 0,80 €
  • 1 κουτί τριμμένο ντοματάκι
  • 1 κ.γ ζάχαρη
  • 2 κουταλιές της σούπας κάπαρη 0,10 €
  • (αν έχουμε και μερικά καπαρόφυλλα τα βάζουμε)
  • 120 γραμ. ελαιόλαδο 0,40 €
  • 1 κρεμμύδι τριμμένο 0,10 €
  • 2 σκελίδες σκόρδο χοντροκομμένο στα τέσσερα 0,05 €
  • 1 χούφτα ελιές μαύρες κομμένες σε ροδέλες ή 10 ελιές ξεκουκουτσιασμένες 0,15 €
  • 1 σφηνάκι τσίπουρο 0,10 €
  • Αλάτι
  • Πιπέρι φρεσκοτριμμένο
  • 1 κονσέρβα τόνου κατά προτίμηση σε νερό 1,50 €
  • 1 χούφτα μαϊντανός ψιλοκομμένος 0,10 €

Εκτέλεση

  1. Βάζουμε το λάδι στο τηγάνι και κάψει και ρίχνουμε το κρεμμύδι μέχρι να γυαλίσει. Προσθέτουμε το σκόρδο και το αφήνουμε για 1 λεπτό στη φωτιά για να πάρει το άρωμα και μετά το αφαιρούμε.
  2. Προσθέτουμε την τριμμένη ντομάτα να τσιγαριστεί κι αυτή για 3-4 λεπτά. Βάζουμε ½ ποτήρι νερό και την ζάχαρη στο τηγάνι, αλατίζουμε και αφήνουμε να βράσει σε σιγανή φωτιά για 4-5 λεπτά για να ξεξινήσει.
  3. 1-2 λεπτά πριν σβήσουμε τη φωτιά προσθέτουμε τις ελιές, την κάπαρη και τον τόνο. ( αφού τον έχουμε στραγγίξει και σπάσει σε κομματάκια)
  4. Συγχρόνως βράζουμε τα μακαρόνια. Όταν βράσουν και η σάλτσα είναι έτοιμη, στο τηγάνι στο δίπλα μάτι παίρνουμε τα μακαρόνια με τσιμπίδα μέσα από το νερό με όσο νερό βαστάνε και τα ρίχνουμε στο τηγάνι με την σάλτσα. Κάνουμε ένα καλό ανακάτεμα και το φαγητό μας είναι έτοιμο για σερβίρισμα. Όταν σερβίρουμε ρίχνουμε από πάνω φρέσκο χοντροκομμένο πιπέρι και μαϊντανό.
  5. Για τυρί από πάνω δεν θα το έλεγα, αλλά…. κινηθείτε κατά βούληση.

Παύλος Φάκαλος