Το ότι μπορεί να δώσει μια λύση για τα περισσευούμενα σπαγγέτι που βράσαμε χθες το βράδυ, εκτιμώντας λάθος την όρεξή μας, την κάνει μια οικονομική σβέλτη αλλά και νόστιμη λύση.

Υλικά

  • 30 γρ ελαιόλαδο 0,10 €
  • 1 πιπεριά πράσινη ψιλοκομμένη 0,15 €
  • 1 κρεμμύδι χοντροτριμμένο 0,10 €
  • 2 σκελίδες σκόρδο (κομμένες στα 4)
  • 4 αυγά 1,20 €
  • 60 γρ. γάλα 0,10 €
  • 50 γρ. παρμεζάνα 0,55 €
  • 250 γρ. σπαγγέτι βρασμένα και κομμένα στα 4 0,40 €
  • 180 γρ γκούντα τριμμένη 0,85 €
  • 1/3 φλ. Ντομάτα σε κύβους 0,25 €
  • 80 γρ. μπέικον, κομμένο και σοταρισμένο 0,40 €
  • 1 πρέζα ρίγανη
  • 1 πρέζα βασιλικό
  • Αλάτι – Πιπέρι

Εκτέλεση

  1. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 160ο. Σε ένα βαρύ τηγάνι (που να μπορεί να μπει και στο φούρνο) ζεσταίνουμε το λάδι και προσθέτουμε την πιπεριά, το κρεμμύδι και το σκόρδο. Τα σοτάρουμε σε μέτρια φωτιά να μαραθούν και κατόπιν αφαιρούμε το σκόρδο αφού έχει δώσει ήδη το άρωμά του.
  2. Σε ένα μπολ χτυπάμε τα αυγά, το γάλα, την παρμεζάνα, το αλάτι, το πιπέρι, το βασιλικό, τη ρίγανη και προσθέτουμε τα βρασμένα ζυμαρικά καθώς επίσης και το κρεμμύδι με την πιπεριά.
  3. Ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί απαλά και τα γυρίζουμε στο τηγάνι που είναι λαδωμένο από το σωτάρισμα της πιπεριάς και του κρεμμυδιού. Εάν το τηγάνι είναι στεγνό προσθέτουμε ελάχιστο λάδι
  4. Όταν αρχίσει το μίγμα να ψήνεται σε τακτά διαστήματα σηκώνουμε τα πλαϊνά με μια σπάτουλα ώστε να τρέξει το αυγό που ακόμα μπορεί να είναι υγρό και να ψηθεί.
  5. Μετά από 6-8 λεπτά ρίχνουμε από πάνω τους κύβους ντομάτας, το μπέικον και την γκούντα.
  6. Παίρνουμε το τηγάνι και το βάζουμε στον προθερμασμένο φούρνο και ψήνουμε μέχρι το σουφλέ να πάρει χρυσαφί χρώμα .
  7. Ξεφουρνίζουμε και αφήνουμε το φαγητό για 5 λεπτά να σταθεί και σερβίρουμε άμεσα.
  8. Μια αγγουροντομάτα με λαδάκι κα ξίδι συμπληρώνει μια χαρά το «δημιούργημα» μας.

Παύλος Φάκαλος