Μακαρονόπιτα σαν… της μάνας μου! 3,95 €

Μακαρονόπιτα σαν… της μάνας μου! 3,95 €

Στο πατρικό μου η μακαρονόπιτα είναι ένα φαγητό το οποίο τρώγαμε αρκετά συχνά γιατί μας άρεσε πολύ. Παρόλο που παραδοσιακά είναι ένα φαγητό που τρώγεται την εβδομάδα της Τυρινής μαζί με γαλατόπιτες, τυρόπιτες , γαλακτομπούρεκο και άλλα είδη που έχουν βάση το γάλα.

Υλικά

  • 300 γρ. φύλλο κρούστας 0,90 €
  • 350 γρ. μακαρόνια Νο 3 για παστίτσιο 0,45 €
  • 120 γρ φέτα 0,70€
  • 120 γρ γκούντα και σκληρό τυρί 0,70 € ( τριμμένα και ανακατεμένα)
  • 3 αυγά 0,75 €
  • 300 γρ γάλα 0,30 €
  • Αλάτι – πιπέρι – μοσχοκάρυδο (προαιρετικά)
  • 50 γρ μαργαρίνη για άλειμμα των φύλλων 0,15 €

Εκτέλεση

Σκεύος πυρέξ 4 μερίδων

  1. Βράζουμε τα μακαρόνια κατά 4 λεπτά λιγότερο από τις οδηγίες του πακέτου αφού τα σπάσουμε στα 4. Θρυμματίζουμε τη φέτα με το πιρούνι, τρίβουμε τα τυριά και τα κρατάμε στη άκρη. Σπάμε τα αυγά και μαζί με το γάλα , το αλάτι , το πιπέρι και το μοσχοκάρυδο (βάλτε το δίνει ιδιαίτερη νοστιμιά) τα χτυπάμε να ομογενοποιηθούν και προσθέτουμε τα βρασμένα μακαρόνια. Τα αφήνουμε 10 λεπτά μέσα στα υγρά να φουσκώσουν . Κατόπιν προσθέτουμε τα τυριά και ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί.
  2. Βουτυρώνουμε το πυρέξ και στρώνουμε τα μισά φύλλα αλείφοντας τα με την μαργαρίνη ένα ένα. Ρίχνουμε τα μακαρόνια παίρνοντας τα στραγγιχτά και τα απλώνουμε πάνω στα αλειμμένα φύλλα. Στην συνέχεια περιχύνουμε τη γέμιση με τα υγρά που έχουν μείνει στο μπολ.
  3. Στρώνουμε ένα αλειμμένο φύλλο πάνω από τη γέμιση και διπλώνουμε τα φύλλα που εξέχουν. Προσθέτουμε 2 αλειμμένα φύλλα κομμένα στο μέγεθος του σκεύους για να είναι εμφανίσιμη η πίτα μας.
  4. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 50 – 60 λεπτά.

Παύλος Φάκαλος

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορταζ και ειδήσεις απο όλο τον κόσμο