Τόνος μαρινάτος ψητός 3,80 €

Τόνος μαρινάτος ψητός 3,80 €

Ειδικά αυτή την εποχή άμα πας στη λαϊκή στους πάγκους των ψαράδων βρίσκεις τονάκια σε τιμή σπέσιαλ και μέγεθος του κιλού και παραπάνω με μόνο 3 € το κομμάτι, άσε που στα καθαρίζουν κιόλας.

Υλικά

  • 1 τόνο 3 €
  • 100 γραμ. λάδι 0,40 €
  • 4-5 κουταλιές μουστάρδα με το σιναπόσπορο μέσα 0,10 €
  • Το χυμό από 2 λεμόνια 0,20 €
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
  • Θυμάρι
  • 1 μικρή πράσινη καυτερή πιπεριά ψιλοκομμένη 0,10 €

Εκτέλεση

  1. Κόβουμε το κεφάλι και το πετάμε. Το κεφάλι του τόνου δεν τρώγεται με την «καμία». Κόβουμε το ψάρι σε φέτες και τις βάζουμε σε νερόξιδο (1 lt νερό-5 κουτ.σούπας ξίδι) για κανά μισάωρο για να φύγει το αίμα. 
  2. Σε ένα μπολ βάζουμε όλα τα υλικά και τα ανακατεύουμε να ομογενοποιηθούν. Στην μαρινάδα αυτή βυθίζουμε τις φέτες του ψαριού, τα γυρίζουμε και από τις δυο μεριές και τα αφήνουμε στο ψυγείο για κανά μισάωρο. Τα στρώνουμε σε ένα ταψί που έχουμε απλώσει χαρτί φούρνου και τα ψήνουμε για 20 λεπτά στους 180 βαθμούς.
  3. Στη μέση του ψησίματος τα γυρίζουμε να ψηθούν και από την άλλη μεριά. Σερβίρουμε και τρώμε άμεσα γιατί όταν κρυώσει ο τόνος σχοινιάζει.
  4. Συνοδεύεται με πράσινη σαλάτα ή ψητά λαχανικά.

Παύλος Φάκαλος

 

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορταζ και ειδήσεις απο όλο τον κόσμο