Ριζότο με μανιτάρια 4,80€

Ριζότο με μανιτάρια 4,80€

Όταν ήμουν «νεανίας» λέγαμε ριζότο και εννοούσαμε ρύζι σουρωτό και μετά ανακατεμένο ανάλογα με λαχανικά ή θαλασσινά κλπ. Περνώντας τα χρόνια και ερχόμενες οι εκ του εξωτερικού κουζίνες τότε κατάλαβα τι πάει να πει ριζότο αν και στην αρχή γκρίνιαζα με αυτό το «λασπωμένο πράμα».

Υλικά

  • 500γρ. ρύζι καρολίνα 0,70€
  • 200γρ. κρεμμύδι άσπρο πολύ ψιλοκομμένο 0,15€
  • 100γρ. ελαιόλαδο 0,40€
  • 200ml λευκό κρασί 0,40€
  • 500γρ. μανιτάρια 1,50€
  • 200γρ. κρεμμύδι άσπρο σε φέτες 0,15€
  • 1 κλωνάρι θυμάρι
  • 2 φύλλα δαφνης
  • 2 κύβους ζωμού κότας 0,30€
  • 100 γρ. GRANNA τριμμένη 1€
  • 50 γρ. μαργαρίνη (ή βούτυρο)0,20€
  • Αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

  1. Σε ένα λίτρο ζεστό διαλύουμε τους κύβους ζωμού κότας.
  2. Παίρνουμε μία μετρίου μεγέθους κατσαρόλα και ζεσταίνουμε το μισό από το λάδι. Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και το σωτάρουμε.Προσθέτουμε το ρύζι να σωταριστεί γιά 3-4 λεπτά και κατόπιν σβήνουμε με το μισό κρασί.Προσθέτουμε σιγά-σιγά με μία κουτάλα ζωμό μέχρι το ρύζι να βράσει αλλά να κρατάει λίγο. Για να μην προχωρήσει ο βρασμός το απλώνουμε σε μία πιατέλα και το αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει.
  3. Σε ένα τηγάνι βάζουμε το υπόλοιπο λάδι με το υπόλοιπο κρεμμύδι κομμένο σε φέτες μέτριες να σωταριστεί για 4 λεπτά .Προσθέτουμε το θυμάρι, τη δάφνη, αλάτι, πιπέρι και τα μανιτάρια και τα αφήνουμε και αυτά να σωταριστούν. Σβήνουμε με το υπόλοιπο κρασί. Κατόπιν βάζουμε 2-3 κουτάλες ζωμό μέχρι τα μανιτάρια σχεδόν να μαγειρευτούν.
  4. Στο τηγάνι με τα μανιτάρια προσθέτουμε το ρύζι και μαγειρεύουμε μέχρι του σημείου που μας αρέσει το βράσιμο του ρυζιού. Εάν χρειασθεί λίγο ακόμα βράσιμο προσθέτουμε όσο από το ζωμό χρειάζεται.
  5. Τέλος αφού κατεβάσουμε το τηγάνι από την φωτιά προσθέτουμε την GRANNA τριμμένη, την μαργαρίνη(η βούτυρο εάν θέλετε) και ανακατεύουμε καλά. Σερβίρουμε άμεσα και ΚΑΛΗ ΟΡΕΞΗ!!!

Παύλος Φάκαλος

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορταζ και ειδήσεις απο όλο τον κόσμο