Κεφτεδάκια όχι τηγανιτά σε σούγο ντομάτας με 4,85 €

Κεφτεδάκια όχι τηγανιτά  σε σούγο ντομάτας  με 4,85 €

Υλικά

  • 500 γρ. κιμάς ανάμεικτος(μ.& χ.)   3,25 €
  • 750 γρ. ντοματάκι ψιλοκομμένο  0,60 €
  • 2 αυγά  0,30 €
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο στο χέρι
  • μερικά φύλλα βασιλικού
  • 2 κ.σ. ψιλοκομένο μαϊντανό
  • 150 γρ. τρίμμα  ξερού ψωμιού
  • 80 γρ. σκληρό τυρί τριμμένο  0,40 €
  • 80  γρ. ελαιόλαδο  0,30 €
  • Αλάτι-πιπέρι

Εκτέλεση

Τσιγαρίζουμε  το κρεμμύδι με το λάδι μέχρι να γυαλίσει. Κατόπιν προσθέτουμε το ψιλοκομμένο  ντοματάκι, μισό ποτήρι  νερό και τον βασιλικό που τον κόβουμε με το χέρι. Αφήνουμε την σάλτσα να βράσει για 10-15 λεπτά.

Όση ώρα βράζει η σάλτσα  ετοιμάζουμε τα κεφτεδάκια. Σε ένα μπολ  βάζουμε τον κιμά, το αλάτι, το πιπέρι, τον ψιλοκομμένο μαϊντανό, το τριμμένο τυρί, το τρίμμα του ξερού ψωμιού και τα δύο αυγά. Ζυμώνουμε τα υλικά όλα μαζί μέχρι να ομογενοποιηθούν καλά και πλάθουμε σε μέγεθος μεγάλου καρυδιού.

Τοποθετούμε τα κεφτεδάκια, με το χέρι, σχετικά αραιά  στο τηγάνι με την σάλτσα. Αναδεύουμε το τηγάνι μαλακά ώστε να πάει παντού η σάλτσα, προσθέτουμε μισό ποτήρι του νερού νερό, βάζουμε λίγο αλάτι ακόμα, σκεπάζουμε το τηγάνι και μαγειρεύομαι για 15 λεπτά σε μέτρια προς δυνατή φωτιά(6-7). Κάθε 5 λεπτά ξεσκεπάζουμε και αναδεύουμε το τηγάνι. Αν διαπιστώσουμε κατά την διάρκεια των 15 λεπτών ότι το φαγητό μας στεγνώνει προσθέτουμε λίγο ακόμα νερό.

Συνοδεύετε πολύ ωραία με ρύζι ή σπαγγέτι ή πατάτες τηγανιτές ή πουρέ πατάτας.

Παύλος Φάκαλος

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορταζ και ειδήσεις απο όλο τον κόσμο