Υλικά

  

Για την κρούστα:

 

  • 1,5 φλιτζάνι αλεύρι αμυγδάλου,
  • 2 κουταλιές της σούπας λάδι καρύδας, λιωμένο
  • 2 κουταλιές της σούπας μέλι
  • 1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
  • 1/8 κουταλάκι του γλυκού αλάτι

Για τη γέμιση:

 

  • 4 αυγά, μεγάλα
  • 1/2 φλιτζάνι χυμό λεμονιού
  • 1/2 φλιτζάνι μέλι
  • 4 κουταλάκια του γλυκού αλεύρι καρύδας

Εκτέλεση:

Προθερμάνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς και τοποθετήστε ένα ταψί με χαρτί ψησίματος. Αφήστε στην άκρη.

Προετοιμάστε την κρούστα ανακατεύοντας όλα τα συστατικά και σχηματίστε μια μπάλα. Μεταφέρετε τη ζύμη στο ταψί και χρησιμοποιήστε τα χέρια σας ή μια σπάτουλα για να το απλώσετε στις άκρες του ταψιού. Το κλειδί είναι να βεβαιωθείτε ότι η κρούστα έχει σχετικά το ίδιο πάχος σε όλο το ταψί.
Ψήνουμε την κρούστα για 10 λεπτά.

Ενώ η κρούστα ψήνεται, προετοιμάστε τη γέμιση. Ανακατέψτε 4 αυγά σε ένα μπολ μεσαίου μεγέθους και στη συνέχεια προσθέστε τα υπόλοιπα συστατικά. Ανακατέψτε πάλι μέχρι να μην υπάρχουν κομμάτια αλευριού καρύδας.

Μόλις η κρούστα ψηθεί για 10 λεπτά, αφαιρέστε την από το φούρνο και χύστε τη γέμιση. Τοποθετήστε ξανά στον φούρνο και ψήνετε για επιπλέον 18 με 20 λεπτά.

Αφαιρέστε από το φούρνο και αφήστε το για 10 λεπτά να κρυώσει πριν το μεταφέρετε στο ψυγείο. Ψύξη για 2 ώρες πριν το κόψετε.

Κόψτε σε 16 τετράγωνα και σερβίρετε με ένα πασπάλισμα ζάχαρης άχνης.

ipop.gr