Mai-Tai ένα υπέροχο cocktail με έντονα διεκδικούμενη πατρότητα !!!

Mai-Tai  ένα υπέροχο cocktail με έντονα διεκδικούμενη πατρότητα !!!

Η μάχη για την πατρότητα του φημισμένου cocktail Mai-Tai κρατάει από την δεκαετία του 1930 με κανένα ξεκάθαρο και οριστικό αποτέλεσμα.

Η κόντρα για την  πατρότητα αναπτύχθηκε μεταξύ του Victor Jules Bergeron και του Ernest  Raymond Beaumont Gantt. Και οι δύο ήσαν ιδιοκτήτες  bars-restaurants με στυλ Tiki.

Τα Tiki  style bars-restaurants ήταν μαγαζιά τα οποία ήταν  διακοσμημένα με αισθητική η οποία είχε αναφορά στον πολιτισμό των πρωτόγονων  τροπικών πολιτισμών, συνήθως της Πολυνησίας.

Για το Mai-Tai κυκλοφορούν 11 διαφορετικές συνταγές. Εδώ θα σας μεταφέρω την συνταγή που δίνει ως original η IBA(International Bartenders Association):

  • 40 ml(8 μέρη) λευκό ρούμι
  • 20 ml( 4 μέρη) μαύρο ρούμι
  • 15 ml(3 μέρη) πορτοκαλί κουρακάο
  • 15 ml(3 μέρη) σιρόπι αμύγδαλου(άρωμα πορτοκάλι ή τριαντάφυλλο)
  • 10 ml(2μέρη) φρέσκο χυμό λάϊμ
  • Τριμμένο πάγο

Σε ένα shaker βάζουμε  όλα τα υλικά μαζί εκτός από το μαύρο ρούμι. Σε ένα ψηλό ποτήρι βάζουμε μέχρι την μέση τριμμένο πάγο. Ανακατεύουμε τα υλικά στο σέικερ και σερβίρουμε επάνω στον τριμμένο πάγο σουρώνοντας. Προσθέτουμε το μαύρο ρούμι, γαρνίρουμε με ανανά και πίνουμε με καλαμάκι.   

Π.Φάκαλος

info:wikipedia

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορταζ και ειδήσεις απο όλο τον κόσμο