Σαγκρία με ψημένο σταφύλι, πορτοκάλι και λεμόνι


Υλικά

  • 600 γρ. σταφύλια κόκκινο, χωρίς κουκούτσι (3 φλιτζάνια)
  • 2 πορτοκάλια κομμένα σε ροδέλες
  • 2 λεμόνια κομμένα σε ροδέλες
  • 1500 ml ροζέ κρασί
  • 225 ml απλό σιρόπι
  • 225 ml Brandy

Εκτέλεση

Προθερμαίνουμε το γκρίλ και βάζουμε στην σχάρα τα σταφύλια και τα ψήνουμε σε δυνατή φωτιά για περίπου 6 λεπτά, μέχρι να αρχίζουν να σκάνε. Τα μεταφέρουμε σε ένα πιάτο και τα αφήνουμε να κρυώσουν εντελώς.

Βάζουμε στην σχάρα και τις φέτες πορτοκαλιού και λεμονιού και τις ψήνουμε για 6 περίπου λεπτά σε δυνατή φωτιά, μέχρι να καούν ελαφρά, γυρίζοντάς τις μια φορά.
Τις μεταφέρουμε σε ένα πιάτο και τα αφήνουμε να κρυώσουν εντελώς.

Βάζουμε σε μια μεγάλη κανάτα το κρασί, το σιρόπι, το κονιάκ και τα ψητά φρούτα και ανακατεύουμε καλά.
Βάζουμε την σαγκρία στο ψυγείο για 1- 8 ώρες ώστε να αναμιχθούν καλά τα αρώματά της.

Σερβίρουμε την σαγκρία σε ποτήρια με πάγο.

 

Πηγή: cookbox

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορταζ και ειδήσεις απο όλο τον κόσμο