Δεν υπάρχει τρανταχτή απόδειξη για το πότε εφευρέθηκε το Cocktail Μαργαρίτα. Η πλέον αποδεκτή από όλες τις ιστορίες είναι ότι η Μαργαρίτα εφευρέθηκε τον Οκτώβριο του 1941 στο μπαρ Hussong στην πόλη Ensenada του Μεξικό, από τον μπάρμαν Don Carlos Orozco.

Ένα απόγευμα ο Don Carlos πειραματιζόταν με ανάμειξη νέων ποτών, όταν μια αριστοκρατική επισκέπτρια έφτασε στο μπαρ του, η Margarita Henkel,  κόρη ενός Γερμανού πρεσβευτή. Της πρόσφερε ένα από τα νέα του ποτά, το οποίο το ονόμασε Μαργαρίτα από το όνομα της γυναίκας που το δοκίμασε πρώτη.

Μια άλλη ιστορία κάνει λόγο για μια όμορφη χορεύτρια  από το Μεξικό ονόματι Marjorie King Rita De La Rosa, η οποία έπινε μόνο τεκίλα, και για χάρη της ο μπάρμαν  Carlos Herrera, το 1938, έφτιαχνε το συγκεκριμένο Cocktail για να πίνει πριν τις παραστάσεις της.
Σίγουρα όμως είναι το απολαυστικότερο Cocktail με βάση την τεκίλα. Τι λέτε πάμε μαζί να το φτιάξουμε;  [Συνταγή Margarita Cocktail]

Recipe Cocktail Margarita

40 ml Tequila (τεκιλα)
20 ml triple sec
15 ml Φρέσκος χυμός lime
Αλάτι για τη μπορντούρα στο ποτήρι
Πάγο

Εκτέλεση

Παίρνουμε ένα ποτήρι cocktail  (σε σχήμα Υ), ή ένα ποτήρι μαργαρίτα αλείφουμε με μία φέτα λεμόνι γύρω από το στόμιό του και το γυρίζουμε ανάποδα πάνω σε ένα πιατάκι με αλάτι, ώστε να αποκτήσει τη γνωστή λευκή μπορντούρα (οι bartenders ονομάζουν την όλη διαδικασία frosting).
Ρίχνουμε όλα τα υλικά σε ένα σέικερ με πάγο και αναδεύουμε καλά (δεν χτυπάμε όμως με μανία)! Μόλις το σέικερ “ιδρώσει”, το ανοίγουμε και γεμίζουμε το περιεχόμενό του στα ποτήρια που ετοιμάσαμε. Αν θέλουμε σερβίρουμε με καλαμάκια.
Τέλος γαρνίρουμε με μία ροδέλα lime.