Ο Οίκος Μεταξά ανακοινώνει μια δυναμική συμμαχία: Αυτή ανάμεσα στο ΑΕΝ ΜΕΤΑΧΑ, το μυθικό ελιξίριο του οίκου, και τον Δημήτρη Τσίγκο, τον διεθνούς φήμης σχεδιαστή και αρχιτέκτονα που ενσαρκώνει τη σύγχρονη ελληνική καινοτομία στην καλύτερη εκδοχή της. 

Το γλυπτό EVERNESS, ο καλλιτεχνικός ορισμός του ΑΕΝ ΜΕΤΑΧΑ από τον Δημήτρη Τσίγκο, είναι ένα έργο τέχνης που φέρνει στο προσκήνιο μια σύγχρονη μετάφραση ενός κλασικού ποτού. Είναι ένα έργο φτιαγμένο για συλλέκτες, ένα αντικείμενο που αγκαλιάζει τη φιάλη του AEN, ολοκληρώνοντας την εμπειρία για την οποία είναι σχεδιασμένο.

Έτσι, ο Οίκος Μεταξά χαρίζει μία πνοή νεωτερικότητας στις σταθερές του αξίες, συνδυάζοντας το εξαίσιο με το μοναδικό. Αυτή είναι και η ουσία του ΑΕΝ. 

Η αιωνιότητα του EVERNESS, του «για πάντα»...

Η ιστορία του Δημήτρη είναι, όπως αυτή του ΑΕΝ, η ιστορία της ελληνικής καινοτομίας σε μια από τις καλύτερες της εκφάνσεις. Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1978 και σαν παιδί έκανε βόλτες σε όλο το ιστορικό κέντρο της πόλης, καλλιεργώντας μια ιστορία αγάπης με τον αστικό περιβάλλον γύρω του. 

Γοητευμένος από την ομορφιά της χώρας μας, σύντομα άρχισε να ονειρεύεται τρόπους να τη διατηρήσει, για να την συστήσει στο μέλλον.
Παρατηρεί τα τέλεια σχήματα και την κίνηση της φύσης γύρω του, και η χαρά της δημιουργίας τον εμπνέει να σχεδιάσει. Ο Δημήτρης Τσίγκος αποδέχτηκε την πρόκληση να δημιουργήσει την καλλιτεχνική ερμηνεία του ΑΕΝ, γοητευμένος από το μοναδικό πνεύμα που διακατέχει τον Οίκο
Μεταξά. 

Η ιστορία του Oίκου ήταν και η κινητήριος δύναμη που τον ενέπνευσε. Για τον ίδιο, αυτή ήταν μία πρόκληση να ερμηνεύσει οπτικά την ψυχή του Oίκου, που θαύμαζε από νεαρή ηλικία: «Είναι σχεδόν απίστευτο να διανοηθεί κανείς, σήμερα, την ιστορία ενός Οίκου που ξεκίνησε από αυτή τη μικρή γωνιά του κόσμου κερδίζοντας διεθνή φήμη και αναγνώριση».