Λικέρ Limoncello

Λικέρ Limoncello

Υλικά 

 

  • 10 λεμόνια
  • 1 λίτρο τσίπουρο
  • 500 γρ. ζάχαρη
  • 500 γρ. νερό

Εκτέλεση 

Πλένετε καλά τα λεμόνια και αφαιρείτε με κοφτερό μαχαίρι μόνο την εξωτερική κίτρινη φλούδα.Την βάζετε σε αποστειρωμένο γυάλινο βάζο. Περιχύνετε με το αλκοόλ και σφραγίζετε το βάζο.Αφήνετε από 3 έως 10 ημέρες. 
Βάζετε τη ζάχαρη και το νερό σε κατσαρόλα και ανακατεύετε. Από την ώρα που θα αρχίσει να βράζει, βράζετε σε μέτρια φωτιά για 3'-5'. Αφήνετε να κρυώσει καλά.


Σουρώνετε το αλκοόλ που έχει γίνει κίτρινο και αφαιρείτε τις φλούδες. Προσθέτετε το σιρόπι και ανακατεύετε. 
Το αφήνετε να ωριμάσει για 10 ημέρες και το σερβίρετε πάντα παγωμένο.

   

Πηγή: cookcool.

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορταζ και ειδήσεις απο όλο τον κόσμο