Το Havana Club 7 Ετών παρουσιάζει το νέο design της φιάλης του, η οποία δημιουργήθηκε, αντλώντας έμπνευση από την Κουβανέζικη παράδοση.

Η απλότητα στο σχήμα της φιάλης, σε συνδυασμό με την ποιότητα του γυαλιού και της ματ ετικέτας του, δικαιολογεί με τον καλύτερο τρόπο την αρχική ιδέα πίσω από την παραγωγή του Havana Club 7 Ετών: τη δημιουργία, με τον παραδοσιακό κουβανέζικο τρόπο, ενός super-premium αλλά προσιτού παλαιωμένου ρουμιού, ιδανικού για να καταναλώνεται σκέτο!

Τη δεκαετία του 1960, οι Κουβανοί Maestro Romeros πήραν μια απόφαση που έμελλε να αλλάξει τον τρόπο παραγωγής ρουμιού, υποβάλλοντας το απόσταγμα σε διαδικασία συνεχούς παλαίωσης (continuous ageing).

Αυτό είχε ως αποτέλεσμα τη δημιουργία ενός εξαιρετικά απαλού αλλά παράλληλα πολυσύνθετου ρουμιού, που ακούει στο όνομα Havana Club 7 Años (7 Ετών).

Το Havana Club 7 Años (7 Ετών) χαρακτηρίζεται από πλούσια αρώματα και διαφορετικά επίπεδα γεύσεων, καθώς αποτελείται από μία μίξη πολλών διαφορετικών και παλαιωμένων ρουμιών, με το νεαρότερο να έχει υποστεί παλαίωση τουλάχιστον 7 ετών.

Ιδανικό για να καταναλωθεί σκέτο, με μια φέτα πορτοκάλι και λίγους κόκκους καφέ, ή απλά με δύο σταγόνες Essences of Cuba, οι οποίες θα αναδείξουν τον πολύπλευρο χαρακτήρα και τα διαφορετικά επίπεδα γεύσεων, το Havana Club 7 Ετών είναι η επιτομή του προσιτού αλλά παράλληλα premium κουβανέζικου ρουμιού.

Η νέα φιάλη είναι διαθέσιμη από τις αρχές Νοεμβρίου σε μεγάλες αλυσίδες supermarket & κάβες λιανικής. Περισσότερα για το Havana Club 7 Ετών αλλά και για όλα τα νέα του Havana Club στη σελίδα www.facebook.com/havanaclubgreece/.

Διαδικασία συνεχούς παλαίωσης

Τη δεκαετία του 1960, οι Κουβανοί Maestros Roneros πήραν μια απόφαση που έμελλε να αλλάξει τον τρόπο παραγωγής ρουμιού, υποβάλλοντας το απόσταγμα σε διαδικασία συνεχούς παλαίωσης (continuous ageing). Αυτό είχε ως αποτέλεσμα τη δημιουργία ενός εξαιρετικά απαλού αλλά παράλληλα πολυσύνθετου ρουμιού, που ακούει στο όνομα Havana Club 7 Años (7 Ετών). Το Havana Club 7 Ετών έχει ως βάση μια μίξη από πολλά διαφορετικά παλαιωμένα ρούμια, καθένα από τα οποία έχει το δικό του μοναδικό χαρακτήρα, ενώ το νεότερο από αυτά έχει υποστεί παλαίωση για τουλάχιστον 7 έτη.

Έτσι, το Havana Club 7 Ετών χαρακτηρίζεται από πλούσια αρώματα και διαφορετικά επίπεδα γεύσεων. Κάθε νέα σεζόν, ένα μέρος των ρουμιών που προορίζονται για την παραγωγή του Havana Club 7 Ετών επιστρέφουν σε βαρέλια, ώστε να ωριμάσουν για να μπορέσουν να χρησιμοποιηθούν σε μελλοντικές παραγωγές. Το αποτέλεσμα αυτών των blends είναι εξαιρετικό, καθώς δημιουργείται ένα πλούσιο σώμα από αποστάγματα διαφορετικής ωρίμανσης και υφής, καθένα από τα οποία «κληρονομεί» στο τελικό προϊόν κάτι από τον χαρακτήρα του. Η κυκλική διαδικασία ωρίμανσης, με την παλαίωση νέων και την ανάμειξη παλαιωμένων ρουμιών να συνεχίζεται αδιάκοπα στο διηνεκές, μας «χαρίζει» το εξαιρετικής ποιότητας Havana Club 7 Ετών.

Γευστικά χαρακτηριστικά

Εμφάνιση

Κρυστάλλινα καθαρό χρώμα μαονί

Άρωμα

Εξαιρετικά πολυσύνθετο με τις νότες κακάο, βανίλιας, κέδρου, γλυκού καπνού και τροπικών φρούτων να κυριαρχούν.

Γεύση

Μεταξένια υφή με νότες κακάο, βανίλιας, ζαχαροκάλαμου, καστανιάς, μπαχαρικών και καραμελωμένων τροπικών φρούτων να συντελούν στην πολυπλοκότητα των γεύσεων

Επίγευση

Έντονη αλλά στρογγυλή και λεία, με διαφορετικά επίπεδα ώριμων γεύσεων σε συνδυασμό με την απαλή αίσθηση του ζαχαροκάλαμου, να δημιουργούν ένα απόσταγμα που αποτελεί την προσωποποίηση της κουβανέζικης παράδοσης στην παραγωγή ρουμιού