350 ποικιλίες τσαγιού και 800 διαφορετικά είδη σε έναν ελληνικό οίκο τσαγιού που εξάγει και στην υπόλοιπη Ευρώπη. Το τεϊοπωλείο Madras άνοιξε τις πόρτες του το 1991, αλλά ο ιδοκτήτης του κ. Στέφανος Παπατζιάλας ασχολείται επαγγελματικά με το αντικείμενο από το 1975, ταξιδεύοντας ανά τον κόσμο, διαβάζοντας και μελετώντας το τσάι και τον πολιτισμό του. Με τα χρόνια και μετά από πολλές προσπάθειες η επιχείρηση μεγάλωσε και ανέπτυξε όλες τις δραστηριότητες ενός πραγματικού Οίκου Τσαγιού, με εμπορία και εξαγωγή περισσότερων από 400 ειδών τσαγιού.

Aνάμεσα στα 400 είδη τσαγιού που φιλοξενεί, ανακάλυψα τις φινετσάτες «Jasmine Pearls»: ανήκουν στα πιο σπάνια τσάγια στον κόσμο, ενώ την εποχή του Μάο προσφέρονταν ως διπλωματικό δώρο.

Στον αντίποδα, το έντονο «Lapsang Souchong», που τα πράσινα φύλλα του καπνίζονται πάνω από κλαδιά πεύκου και κυπαρισσιού, συνοδεύει ιδανικά αλμυρές και πικάντικες γεύσεις.

Θα βρείτε επίσης μια πολύ μεγάλη ποικιλία σε σκεύη, που βοηθούν στη παρασκευή και στο σερβίρισμα του τσαγιού, όπως τσαγιέρες, κούπες, σουρωτήρια κλπ. Ωραίες ιδέες για δώρα όχι μόνο καλαίσθητα αλλά και χρηστικά.

Νοταρά 21, Πειραιάς, τηλ.: 210-41.18.067.

Πηγή: Gastronomos.gr