Αν κάποιο καλοκαίρι βρεθήκατε  να τρώτε στο Βουρκάρι μια περίεργη δροσερή σαλάτα... που μιξάρει ψητή μελιτζάνα, ντομάτα, κρεμμύδι και τζατζίκι, τότε έχετε στο ενεργητικό σας ένα πρώτο τετ-α-τετ με τη «Θάλεια».

Φέτος, ύστερα από οκτώ χρόνια στην Τζια, η κ. Θάλεια έφερε τους μεζέδες της στην Αθήνα, στήνοντας με τον γιο της Γιώργο, έναν απλό χώρο στου Γκύζη ο οποίος λειτουργεί μεσημέρι-βράδυ. Αυτοδίδακτη μαγείρισσα, με καταγωγή από την Καισάρεια, φτιάχνει παστουρμαδόπιτα με εξαιρετικό χειροποίητο φύλλο, ενώ στο γιαουρτλού της τα σουτζουκάκια μαγειρεύονται μέσα στη σάλτσα, μοσχοβολάνε κύμινο κι έχουν μια νότα από σουτζούκι.

Το λουκάνικο -μείξη ελληνικού μαύρου χοίρου και μοσχαριού από μια φάρμα στα Τρίκαλα-, νόστιμο και βαθιά κρεατένιο, δεν περίμενα να το πετύχω σε μεζεδοπωλείο, ενώ κι ο στεγνοτηγανισμένος μπακαλιάρος με τη δυνατή σπιτική σκορδαλιά με καρύδι και ψωμί ξεχωρίζει. Ο σιμιγδαλένιος χαλβάς είναι μια χαρά, ιδίως δίπλα σε ζεστό ρακόμελο, αλλά αν πετύχετε τα φημισμένα σοκολατάκια με γέμιση πορτοκαλιού, μην τα χάσετε.   


Κουτσικάρη 47, Γκύζη, 2155207098, 6980070287. Τιμή: € 13-15.


Πηγή:  athinorama.gr