Τελευταία έχουν κάνει προσπάθειες στο γευστικό κομμάτι στο wine bar της Εμμανουήλ Μπενάκη. Το γευστικό του ρεπερτόριο διευρύνθηκε, με την μικρή κουζίνα του να κινείται ανάλογα με το τι βρίσκουν σε καθημερινή βάση στην αγορά -μπορεί να είναι γαριδάκι τηγανητό, χταπόδι με φάβα, πανσέτα στο φούρνο κ.α. Αν όμως βρεθείτε σήμερα Τρίτη 3 Απριλίου, στο «Fabrica de vino», θα βρείτε ένα πιο… εναλλακτικό μενού. Η βραδιά έχει «Τrad-issue cooking project», με τους δύο νεαρούς guest chefs  να ετοιμάζουν χταπόδι carpaccio με πουρέ φάβας και καραμελωμένα κρεμμύδια, σολομό tartare με chili και κρέμα αβοκάντο, παντζάρι με ξινομυζήθρα, φουντούκι και λάδι βασιλικού, μπακαλιάρο με σκόρδο confit και πράσινο λάδι, κροκέτα από ρεβίθι με κύμινο, γιαούρτι και δυόσμο και άλλα pintchos και tapas με ανάλογα μοντέρνο στιλ για να συνοδεύσετε το κρασί σας. Όπως θα θυμάστε η λίστα έχει πραγματικά πολλές εγχώριες επιλογές τόσο σε φιάλη όσο και σε ποτήρι. Από ότι μαθαίνουμε μάλιστα, σύντομα θα προστεθούν άλλοι είκοσι πέντε παραγωγοί από όλη την Ελλάδα. 

(Εμ. Μπενάκη 3, κέντρο, 2103214148)



Πηγή: athinorama.gr