Νόστιμη, ευρεία μεσογειακή κουζίνα σε ένα εστιατόριο της Γλυφάδας που μετρά δύο μήνες λειτουργίας.  
Η θέση Στην πιο κοσμική γειτονιά των νοτίων προαστίων, σε ένα μικρό και αμιγώς «γαστρονομικό» δρόμο, στον οποίο βρίσκονται τέσσερα εστιατόρια και μια ταβέρνα σε απόσταση αναπνοής.  

Η ατμόσφαιρα
Γκρι, μαύρο και κόκκινο σε αρμονία. Ο χώρος είναι σύγχρονος και στο βάθος δεσπόζει η ανοιχτή κουζίνα. Το μενού σφιχτό, αλλά με επιλογές για όλα τα γούστα - και τα βαλάντια.  

Το φαγητό
Στην κουζίνα ο σεφ και ιδιοκτήτης Μιχάλης Ηρωγλίδης έχει βάλει στοίχημα πως μπορεί να τα καταφέρει με καλά υλικά και σχετικά προσιτές τιμές. Στο τραπέζι έφτασε πρώτο το καλαθάκι με τα ψωμάκια (ανάμεσά τους και κάτι φανταστικά γεμιστά «μασούρια» που ψήνονται καθημερινά στο μαγαζί), παρέα με τα εναρκτήρια ντιπ - πολύ ωραίο εκείνο με την πιπεριά. Ξεκινήσαμε με μια εξαίσια σαλάτα με σπανάκι, αντίδι, ανθότυρο και προσούτο Πάρμας και ένα πιάτο με ψητά χτένια, γαρίδες και όστρακα σε σάλτσα βουτύρου συνοδεία ριζότο με κουνουπίδι, το οποίο ήταν κορυφαίο. Στο κυρίως μέρος του δείπνου, μοιραστήκαμε μια σπαλομπριζόλα από black angus (340 γραμμαρίων) με σάλτσα τρούφας, η οποία ήταν φυσικά πεντανόστιμη, ζουμερή και ψημένη όπως ακριβώς την είχαμε ζητήσει, καθώς και μια «αμαρτωλή» σπαγκετάδα α λα κιτάρα με πανσέτα, κρεμμυδάκι, σκόρδο και αυγό. Η γευστική πανδαισία έκλεισε με μια μερίδα λουκουμάδες με μέλι ελάτης και καρύδια και με ένα γύρο καλό λικέρ μαστίχα.  

Ο λογαριασμός
Μπορεί να φάει κανείς με 25 - 45 ευρώ το άτομο (ανάλογα με το τι θα πάρει, επιλέγοντας χύμα κρασί.  
Η κάβα Ελληνικά, γαλλικά και ιταλικά εμφιαλωμένα κρασιά και χύμα από τη Νεμέα.  

Επιπλέον πληροφορίες
Το Mimaya μετρά δυο μήνες λειτουργίας. Το όνομά του είναι μια εύηχη σύνθεση των πρώτων συλλαβών των ονομάτων των ιδιοκτητών, Μιχάλη, Μαρίας και Γιάννη. Λειτουργεί από Τρίτη μέχρι Πέμπτη από τις 4 μ.μ. Την Παρασκευή και το Σάββατο είναι ανοιχτά από τις 12 το μεσημέρι μέχρι αργά το βράδυ, ενώ την Κυριακή σερβίρει μέχρι τις 7 το απόγευμα. Τη Δευτέρα είναι κλειστά.

Τις ώρες αιχμής (Παρασκευή και Σάββατο βράδυ) μπορεί να ζοριστείτε κάπως με το πάρκινγκ, υπάρχουν όμως ιδιωτικοί χώροι στάθμευσης στην περιοχή που θα σας εξυπηρετήσουν.    

Μάρκου Μπότσαρη 8, Γλυφάδα, τηλ.: 210-89.44.850.


Πηγή: gastronomos.gr