Το Capanna είναι από τα hot spot της περιοχής που χάρισε ποιότητα στην καθημερινή έξοδο σε μια περίοδο κρίσης και κατάθλιψης. Το Capanna είναι μια αυθεντική πιτσαρία-τρατορία με άποψη. Εκτίμησα τα καλά υλικά που έρχονται φρέσκα από το Μιλάνο, τα χειροποίητα ζυμαρικά, την αυθεντική πίτσα και τις φοκάτσιες που ψήνονται στον ξυλόφουρνο, σε ξύλα από ελιές Μολάων. Πίτσες ηδονικές.

Γεύσεις απλές αρμονικά συνδυασμένες από τα χέρια του pizzaiolo Enrico Boffoni, βραβευμένου το 2008 ως ο καλύτερος πιτσαδόρος στον κόσμο.  Τίποτα δεν είναι τυχαίο. Η τέχνη του, όπως ζυμώνει τα αλεύρια του και αφήνει τη ζύμη του να ξεκουραστεί πριν σου ετοιμάσει μια φίνα πίτσα με πληθωρική βουβαλίσια μοτσαρέλα, εκφράζει την ιταλική αυθεντικότητα. Η πίτσα Parma δίνει το στίγμα της φρεσκάδας, με την τραγανή ρόκα, την παρμεζάνα και το εξαιρετικό προσούτο San Daniele.

Τη χειροποίητη πάστα και τα ριζότι γνωρίζει πώς θα τα αναδείξει στην κουζίνα του ο Μιλανέζος σεφ Giovanni Caracciolo. Άψογο το ριζότο με σπαράγγια, νοστιμότατα τα λινγκουίνι με βόνγκολε.

Ένα κρασί βαλπολιτσέλα όλο μυστήριο, πολύπλοκο και με τανίνες απίστευτης φινέτσας έρχεται να ενισχύσει όμορφα το γευστικό παιχνίδι. Η νοστιμιά και η ποιότητα φλερτάρουν με τις τιμές, δίνοντας το πράσινο φως για να πας και να ξαναπάς στο Capanna. 
Mille grazie!    


Πλουτάρχου 38 & Χάριτος 42, Κολωνάκι, 210 7241777