Το «Αποστακτήριον» το έστησαν στη Νέα Ερυθραία ο Κώστας κι η Ζωή Μελέτη. Και η παραμικρή λεπτομέρεια πέρασε από τα χέρια τους. Το βλέπεις αυτό στα μικρά πιρουνάκια που «καρφιτσώθηκαν» πάνω στις κουρτίνες, στα όμορφα καδράκια, στον τοίχο-μαυροπίνακα με τα εκτός καταλόγου πιάτα, που αλλάζουν συχνά και στο ψωμί - μέσα στο σουρωτήρι που το φέρνουν έχουν βάλει λίγο φασκόμηλο που σου σπάει τη μύτη.

Το απάκι, ψητό, με λίγο λάδι και θυμάρι, σερβιρισμένο πάνω σε λεμονόφυλλα είναι ωραίος μεζές, το σουτζούκι μερακλίδικο, ιδίως στην εκδοχή με τα αβγά μάτια (για βούτες) και τα πανσετάκια στη σχάρα που δουλεύονται με κρασί και σος ντομάτας με μπαχαρικά, τρυφερά και νόστιμα, ήρθαν παρέα με χειροποίητα τσιπς πατάτας.

Τα ντολμαδάκια, με κουκουνάρι και σταφίδες στη γέμιση, κρατούσαν την αίσθηση του σπιτικού, το ίδιο κι οι γίγαντες μαγειρεμένοι με μυρωδικά - αν και τη σάλτσα ντομάτας τη βρήκα λίγο παραπάνω… πληθωρική. Στο τέλος, εκτός από το σιμιγδαλένιο χαλβά, θα έχετε την ευκαιρία να δοκιμάσετε και το γλυκό κουταλιού της μαμάς. Κυδώνι έχει φτιάξει, με αμυγδαλάκι.  


Πλ. 28ης Οκτωβρίου (πρώην Τσακπίνη), Ν. Ερυθραία, 2106207126. Τιμή: € 18-20.


Πηγή: athinorama.gr