Thai Μεταξουργείο

Το tamarind (στα ελληνικά λέγεται «ταμάρινθος») ή, για την ακρίβεια, η πάστα του, δίνει ιδιαίτερη γεύση σε πολλά χαρακτηριστικά ταϊλανδέζικα πιάτα -κι ωραία chutneys. Δίνει επίσης το όνομά του στο εστιατόριο που μόλις άνοιξε στον πρώην χώρο του «Επί Κεραμεικώ» στο Μεταξουργείο. Όμορφο, χαλαρό, ατμοσφαιρικό, με ταξιδιάρικες μουσικές της ευρύτερης Ινδοκίνας, το «Tamarind Thai Kitchen» της Άντζελας Γεωργαρά (σεφ παλιότερα στο «Bar Guru Bar» στην Πλατεία Θεάτρου και στο «Soul» στην Ευριππίδου με ιδιαίτερα καλές επιδόσεις στην κουζίνα της Ταϊλάνδης) και της Άντζελας Σκουρλή, δείχνει καλή περίπτωση. Ιδίως όταν σου δίνει τη δυνατότητα να προσεγγίσεις μια κουζίνα που στην Αθήνα τουλάχιστον, δεν κυκλοφορεί συνήθως σε ανάλογα οικονομικές εκδοχές. Τα curry λόγου χάρη κοστίζουν εδώ γύρω στα € 10 και τα πιάτα με noodles € 8-10. (Κεραμεικού 51, Μεταξουργείο, 2105225945)

Πηγή: Athinorama