Τολμηρές και ευφάνταστες δημιουργίες με θαλασσινά κι ένα τηγάνι που σκοτώνει.
O Σπύρος και ο Βαγγέλης ξαναχτυπούν και κάνουν ένα όνειρό τους, που μου το είχαν εκμυστηρευτεί εδώ και καιρό, πραγματικότητα. Μια ψαροταβέρνα με θρυλικό και βαρύ όνομα... Τραβόλτα!

Ο Λάκης ο Τραβόλτα ήταν μύθος στο Περιστέρι. Οχι μόνον επειδή ήταν δεινός χορευτής, αλλά και λόγω της φημισμένης ψαροταβέρνας του. Εγώ, φυσικά, δεν αναρωτήθηκα ούτε στιγμή πώς οι «γκουρού» του κρέατος αποφάσισαν να δοκιμάσουν τις δυνάμεις τους στο ψάρι! Γιατί την ιστορία την είχα ακούσει από πρώτο χέρι. Γεννήθηκαν στη Χαλκίδα και τρώνε και ψαρεύουν θαλασσινά από τα μικράτα τους.

Καθημερινή βραδάκι έφυγα αργά από το γραφείο και με μια φίλη αποφασίσαμε να δοκιμάσουμε το νέο γαστρονομικό εγχείρημα των δίδυμων. Καλωσόρισμα με πορτογαλική σαρδέλα Lucas στο κουτί της, ορεκτικό amuse bouche φουαγκρά «σούσι» με αυγοτάραχο και ξύσμα λεμονιού που απλά κεντάει με την επίγευση που αφήνει στον ουρανίσκο. Την ταραμοσαλάτα-αφρό σερβιρισμένη σ' ένα μικρό πιατάκι δεν τη χορταίνεις. Η σουπιά, μαύρη, μελωμένη, μαγειρεμένη με το μελάνι της, συναγωνιζόταν σε νοστιμιά αυτή της γιαγιάς μου. Το ελαφροκαπνιστό χέρι σερβιρισμένο με ανάλαφρη φάβα και λαρδί από μαύρο χοίρο, είναι ένα δύσκολο πιάτο με τολμηρούς συνδυασμούς που αξίζει να το δοκιμάσεις! Μοναδικό, μου είπαν, είναι το σαγανάκι με ντομάτα και γαρίδες, αλλά εμείς αποφασίσαμε να δοκιμάσουμε το σουξέ του μαγαζιού, δηλαδή το τηγάνι! Κουτσομούρες και μπακαλιάρος σε αφράτο τηγάνισμα που κρατάει τους χυμούς από τα ψάρια, και όλα αυτά κάτω από μια σωστά αλατισμένη και τραγανή κρούστα.

Η πεσκανδρίτσα αυγολέμονο μου άρεσε ως ιδέα, αλλά ήθελα πιο ευφάνταστο συνδυασμό αρωματικών χόρτων και λιγότερο λεμόνι. Τέλος, ήρθε το απλό και σωστό γιαούρτι με πιπέρι και σπιτικό πορτοκάλι του κουταλιού μαζί με τη σάρκα του.  

INFO
Κουζίνα: Ελληνική
Ανοιχτά: Καθημερινά 12:00-02:00, Αρκαδίας και Αγ. Παύλου 33, Περιστέρι
Τηλ. 210 5719222


Πηγή: athensmagazine.gr