Αν ενώσουμε ένα ιταλικό με ένα ελληνικό εστιατόριο, θα φτιάξουμε το «ντομάτες», για μακαρονάδες φτιαγμένες με παραδοσιακά προϊόντα από κάθε γωνιά της Ελλάδας.
Τοποθετημένο σε ένα ήσυχο στενάκι απέναντι από το Cine Γλυφάδα, μπροστά από μια μικρή πλατεία με παιδική χαρά, εξυπηρετεί όσους θέλουν να συνδυάσουν μια καλή ταινία με ένα καλό δείπνο, των κατοίκων της περιοχής συμπεριλαμβανομένων. Πρόκειται για ένα μικρό, φωτεινό και χαριτωμένο μαγαζάκι, όπου κυρίαρχα χρώματα είναι το λευκό και το κόκκινο.

Οι τοίχοι είναι εξ ολοκλήρου καλυμμένοι με καδραρισμένες διαφημίσεις από προηγούμενες δεκαετίες. Παντού υπάρχουν βαζάκια με ωμά ζυμαρικά και υλικά που χρησιμοποιούνται για την παρασκευή σαλτσών: πιπεριές, μπαχαρικά, κάππαρες κ.λπ.

Δοκιμάστε μακαρονάδες με μελιτζάνες Πάρου, μαραθόριζα, τυρομάλαμα, αγκινάρες Τήνου, ανθόγαλα, λούζα Τήνου, μυζήθρα, απάκι Κρήτης κ.ά. Κάθε πιάτο, αντί για το κλασικό σπαγγέτι, μπορεί να γίνει με χοντρά με τρύπα, σέλινο, μακαρούνια Χάλκης, ματσάτα Φολέγανδρου, παστιτσάδα Κέρκυρας, χυλοπίτες Μετσόβου κ.ά. Εξίσου ενδιαφέρουσες και οι σαλάτες.  Οι μερίδες είναι πολύ χορταστικές και, μάλιστα, ο κατάλογος προειδοποιεί τους πελάτες να μην παραγγείλουν πολλά.

Στο τέλος, το κατάστημα κερνάει ρακή και λουκουμάκι Σύρου. Τα κύρια πιάτα κυμαίνονται από 5,50 μέχρι 13,50 ευρώ, με τα περισσότερα να κοστίζουν γύρω στα 9. Σε γενικές γραμμές, υπολογίστε περίπου 15-20 ευρώ το άτομο, με το κρασί υπολογισμένο. Για τα επιδόρπια πρέπει να ρωτήσετε, καθώς δεν αναγράφονται στον κατάλογο. Αν θέλετε να πάτε Σάββατο βραδάκι, καλό είναι να κάνετε μια κράτηση, αφού είδαμε ότι γεμίζει με κόσμο. Εξυπηρετεί Γλυφάδα, Ελληνικό, Βούλα και Βουλιαγμένη με παραγγελίες κατ’ οίκον.  
 
Ξενοφώντος 20, Γλυφάδα, τηλ.: 210-96.06.801, 210-96.06.820.

Πηγή: gastronomos.gr