Κρύβει μία από τις πιο ωραίες συλλογές παλιάς ρεκλάμας στην πόλη – αυθεντικές, όχι αντίγραφα. Την κράτησαν ανέγγιχτη ο Χρήστος και η Στέλλα, που έχουν αναλάβει πλέον το «Απέναντι» στον Κορυδαλλό, μετά τον πατέρα τους Παντελή, προσθέτοντας και το «ξανά».

Κι ενώ πολλά εξαφανισμένα πια προϊόντα (οδοντόκρεμα BLENDAX, κέικ στιγμής KORNIL, ΤAM TAM) εξακολουθούν να κεντάνε νοσταλγικά παλιά Ελλάδα στους τοίχους, στην εσωτερική αυλή το παρόν νεανίζει με ένα grafitti με λουλούδια και δέντρα. Αν θέλετε να ελαφροφάτε, μάλλον θα πρέπει να προσπεράσετε. Εδώ βασιλεύουν τα σαγανάκια (με σουτζούκι, λουκάνικο κ.ά.), οι πικάντικες σάλτσες και τα τυριά.

Το παστουρμαλί έχει μπόλικο παστουρμά, τυρί και λίγη ντομάτα τυλιγμένα σε χοντρούτσικο φύλλο, το κεμπάπ, έντονα κρεατένιο, έρχεται καλυμμένο με κασέρι, το μυδοπίλαφο με τη φρέσκια ντομάτα γλυκίζει «ανατολίτικα» με λίγη κανέλα. Καλή και άγια η λογική τού εν τω πολλώ το ευ, αλλά στην περίπτωση της τηγανιάς θαλασσινών που πραγματικά κολυμπάει σε μια σάλτσα μουστάρδας-λεμονιού το παρακάνουν λίγο. Οι τιμές, πάντως, είναι καλές (κάτω από € 20 το άτομο), το φαγητό έντιμο και η ατμόσφαιρα φιλικότατη. 


Πόντου 36 & Ξενοφώντος, Κορυδαλλός, 2104977006. Τιμή: € 15-18.


Πηγή: athinorama.gr