Σε ένα μαρμάρινο μπαλκόνι με θέα τον Εθνικό κήπο και τα πέριξ του Συντάγματος γευτήκαμε ελληνική και μεσογειακή κουζίνα.  
Η θέση Βρίσκεται στον τέταρτο όροφο του Μουσείου Μπενάκη, στο νεοκλασικό της οδού Κουμπάρη, εκεί όπου αρχίζει το Κολωνάκι, δίπλα σε πρεσβείες, γραφεία διπλωματών, δικηγόρων, ιατρών. 

Η ατμόσφαιρα Θα συναντήσεις κυρίως μεσήλικες της καλής Αθήνας, κομψούς κυρίους με καπέλο, επιφανείς και γνωστούς. Το καλοκαίρι, τραπέζι έξω με θέα τη Βουλή, το χειμώνα, μέσα, κάπως πιο στριμωχτά, με την ενδιαφέρουσα βαβούρα από τις πολιτικές κουβέντες γύρω-γύρω. 

Το φαγητό Υπάρχουν διαφορετικά πιάτα ημέρας, από σουτζουκάκια σμυρνέϊκα και ντολμαδάκια μέχρι κις λορέν, την οποία τιμήσαμε. Η ζύμη ήταν καλοφτιαγμένη και η γέμιση πληθωρική.

Για τη μέση πήραμε μια σαλάτα του Καίσαρα με κοτόπουλο και άλλη μια με σπανάκι και μπέικον. Δοκιμάσαμε και ψητές γαρίδες με ένα πολύ αρωματικό ντρέσινγκ. 

Ο λογαριασμός Πληρώσαμε 18 € το άτομο. 

Η κάβα Υπάρχουν τέσσερις ετικέτες σε λευκό κρασί και άλλες τέσσερις σε ερυθρό. 

Επιπλέον πληροφορίες Λειτουργεί τις ώρες που είναι ανοιχτό και το μουσείο.

Κάθε Τετάρτη, Πέμπτη και Κυριακή από τις 10 π.μ. μέχρι τις 6 μ.μ. ενώ Παρασκευή και Σάββατο κλείνει στις 10 μ.μ. Τη Δευτέρα κλειστά. Κοντινές στάσεις του μετρό: Σύνταγμα και Ευαγγελισμός. 
 
Κουμπάρη 1 & Βασ. Σοφίας, Αθήνα, τηλ.: 210-36.71.000.


Πηγή: gastronomos.gr