Αφού τάραξε τα νερά στον Γέρακα ο Δημήτρης Αγοραστός έβαλε πλώρη για την πόλη και μαγειρεύει γκουρμέ με τα καλούδια της αγοράς.

Από την πρώτη στιγμή που άνοιξε ο «Αγοραστός» στον Γέρακα έκανε αίσθηση – για το ντεκόρ, αλλά κυρίως για την κουζίνα του. Μια μαγειρική που αλλάζει σχεδόν καθημερινά, ανάλογα με τα καλούδια που βρίσκει ο Δημήτρης Αγοραστός στην αγορά. Νιώθοντας κάπως απομονωμένος από την πόλη, αποφάσισε να μετακινηθεί κι έστησε το εστιατόριό του στο Χαλάνδρι. Ο χώρος είναι ζεστός (άφθονο ξύλο και ντιζαϊνάτο) με πορτοκαλί «δέντρο» και «κλουβιά με πουλιά» σαν φωτιστικά. Η κουζίνα του Αγοραστού είναι ένα αμάλγαμα καρδιάς και δημιουργικότητας.

Από το ροφό που ρίχνει στην ψαρόσουπα βγάζει κι ένα ταρτάρ, που το «ντύνει» δροσερά με πέστο σέλερι και λίγο δυόσμο. Η νότια ιταλική λογική είναι εμφανής^ π.χ. άψογα ψημένο καλαμάρι γεμιστό με σουπιά μαγειρεμένη με το μελάνι και υπνωτιστική γλύκα κρεμμυδιού πάνω σε μια σάλτσα λαχανικών ή μια άψογα ζουμερή σφυρίδα σε μια σάλτσα λαχανικών και κουτσομούρας, που σε εκπλήσσει πολύ ευχάριστα.

Εξαιρετικό το ριζότο με καραβίδα και μανιτάρια, με χυμώδη τηγανητή πεσκανδρίτσα επάνω του, το ίδιο και οι αφράτοι κατσικοκεφτέδες με κοκκινιστή φάβα ή το πεντανόστιμο φρικασέ με πράσο, σταμναγκάθι, φινόκιο και τηγανητές γεμιστές σαρδέλες. Με το σορμπέ μανταρίνι νομίζεις ότι δαγκώνεις το φρούτο και με το επίσης homemade παγωτό σοκολάτα αναστενάζεις. 

Πλ. Ελευθερωτών 4, Χαλάνδρι, 2106617353. Τιμή: € 30-40.

Πηγή: athinorama.gr