Η αυλή του «Εν Ελλάδι» είναι δροσερή και καταπράσινη, με πνεύμα εξοχικό χάρη στις όμορφες σιδερένιες καρέκλες της. Ο κατάλογος του μαγαζιού, τώρα, έχοντας το υπόβαθρο του ομώνυμου κέτερινγκ είναι τεράστιος, οι πειρασμοί πολλοί και οι επιδόσεις καλές. Βασιλοτύρι βρίσκεις σπανίως και το συστήνω θερμώς για την υπόξινη γεύση του (μοιάζει με κατίκι, αλλά είναι πιο πλούσιο). Γευστικό είναι το «σουφλέ» κολοκυθιού με λιωμένα τυριά και η πληθωρική σπανακο-τυρόπιτα ημέρας. Το τηγάνι δουλεύει πολύ αξιόπιστα και το μαριδάκι, ο γαύρος και το καλαμαράκι έρχονται μπροστά σου τραγανά, ελαφριά κι εκφραστικά. Από τα μεζεκλίκια στον ξύλινο δίσκο ξεχώρισα τα πανσετάκια, τα παϊδάκια και τις ωραίες τηγανητές πατάτες, ενώ το κλασικό χουνκιάρ είναι από τα πιάτα που ευχαριστήθηκα για τον ωραίο πουρέ μελιτζάνας και το πλούσιο κοκκινιστό μοσχάρι. Στα γλυκά η καρυδόπιτα είναι σαφώς καλύτερη από το ραβανί, ενώ ιδιαίτερα ενδιαφέρον είναι και το καζάν ντιπί.

Εμμ. Μπενάκη 22, Κηφισιά, 2108074416. Τιμή: € 20-25.

Πηγή: athinorama.gr