Στη «δύσκολη» Αχαρνών το Parapera φαίνεται να κερδίζει το δύσκολο στοίχημα που έχει βάλει. Και έχει και ωραίο φαγητό. Επί της Αχαρνών, σε μια πολυπολιτισμική γειτονιά με χρώμα και προσωπικότητα. Εγκατεστημένο στο υπόγειο ενός πολυχώρου με ποικίλες καλλιτεχνικές και εμπορικές δραστηριότητες, το εστιατόριο φιλοξενεί περαστικούς αλλά και τον κόσμο που επισκέπτεται τόσο τη μόνιμη έκθεση στο ισόγειο από νέους σχεδιαστές/ δημιουργούς (με κοσμήματα, ρούχα, αντικείμενα) όσο και αυτούς που συμμετέχουν στα σεμινάρια ή στις παρουσιάσεις εικαστικών, μουσικών ή θεατρικών γεγονότων που γίνονται στον πρώτο όροφο. Με αυτή την πολυμορφία συνάδει και η αισθητική του εστιατορίου με στοιχεία βιομηχανικού ντιζάιν (βλ. το γυμνό ταβάνι και την οικοδομική ξυλεία στα ράφια) και μια συλλογή από τραπεζαρίες και καρέκλες από τις δεκαετίες ’60 και ’70. Με λίγα λόγια η ατμόσφαιρα σε ιντριγκάρει και κάνει το βλέμμα να κινείται συνεχώς τριγύρω αναζητώντας ερεθίσματα.
 
Επίσης πολυπρόσωπο είναι και το μενού με πιάτα από τις χώρες της Μεσογείου, που μάλιστα ανανεώνονται συχνά. Τα πιάτα που δοκιμάσαμε υπάκουαν κατά το μάλλον ή ήττον σε αυτό τον κανόνα. Η σαλάτα «Μπελαντόνα» είχε κουνουπίδι, μαρούλι και φρούτα του δάσους με σάλτσα ροδιού και η «parapera» είχε ντομάτα, χοντροκομμένα πράσινα λαχανικά, μπαλίτσες τυριών και σάλτσα από βασιλικό και μαντζουράνα. Έκπληξη για εμένα ήταν τα «τηλεφωνάκια», δηλαδή οι κροκέτες ρυζιού με κιμά και μοτσαρέλα, ενώ ομόφωνα η παρέα έκρινε το πιάτο «Ανατολική Μεσόγειος» με τα μοσχαρίσια φιλετάκια συνοδεία κρέμας μελιτζάνας και ρεβιθιών ως το καλύτερο κύριο που δοκιμάσαμε. Τις εντυπώσεις κέρδισε ακόμα το ψάρι πανγκάσιους, εισαγωγής από την Ιταλία, όχι μόνο για το «εξωτικό» όνομά του αλλά και γιατί ήταν καλομαγειρεμένο.
 
Ο λογαριασμός 15-17 ευρώ το άτομο χωρίς κρασί.
 
Μικρή κάβα με μερικές μπίρες, 9 ετικέτες κρασιού και κρασί χύμα -το λευκό είναι Ζίτσα και το κόκκινο Αγιωργήτικο Νεμέας.
 
Μια σκάλα στο πλάι του εστιατορίου το συνδέει με την πίσω αυλή όπου υπάρχει η υποδομή να απολαύσει κανείς τον καφέ και το φαγητό του το καλοκαίρι και τις ζεστές ημέρες του χειμώνα.
 
 
Αχαρνών 61, Αθήνα, τηλ: 210-82.14.520, Ώρες λειτουργίας: Δευτέρα έως Παρασκευή 5 μ.μ - 10 μ.μ και Σάββατο 12 μ.μ. - 10 μ.μ., http://paraperamarket.blogspot.com/

Πηγή: gastronomos.gr