Ένας καινούργιος all day χώρος, το Bronxx, άνοιξε στην κεφάτη γειτονιά της Γλυφάδας, στην οδό Κύπρου, στον δρόμο που πλέον συγκεντρώνει τα πιο μοδάτα στέκια. Το Bronxx πήρε τη θέση του παλιού ιταλικού εστιατορίου Antonio και φιλοδοξεί να κερδίσει το δικό του μερίδιο στην αγορά της καθημερινής εξόδου καιδιασκέδασης.

Αν και το όνομα εκφράζει μια ανατρεπτικότητα, εντούτοις είναι από τα μέρη εκείνα όπου μπορείς να κάθεσαι με τις ώρες με τους φίλους σου στους αναπαυτικούς καναπέδες, πίνοντας καφέ, τσιμπολογώντας ωραίες σαλάτες ή σάντουιτς που φτιάχνονται μόλις τα ζητήσεις, ανταλλάσσοντας σημαντικές ή ασήμαντες κουβέντες.

Αν και μόλις ξεκίνησε να κάνει τα πρώτα του βήματα, το Bronxx, εκτός από την κεφάτη διάθεση και το μεσογειακό μενού, ξεχωρίζει και για την ποικιλία της ανθρωπογεωγραφίας του. Θα δεις μοδάτους εικοσιπεντάχρονους να εναλλάσσονται με τους κομψούς τριάντα ή σαράντα something σε όλη τη διάρκεια της ημέρας.

Στο διά ταύτα, που είναι το μενού. Εδώ την κουζίνα έχει αναλάβει ένα νέο παιδί, ο Ηλίας Μπράτσης, ένας σεφ που τιμά τα μεσογειακά υλικά. Θα το καταλάβεις με την πρώτη ανάγνωση του καταλόγου, βουτώντας συγχρόνως την μπουκιά από το ζεστό ψωμάκι σου στο εύγευστο ελαιόλαδο που έρχεται στην αρχή στο τραπέζι μαζί μ’ ένα δροσερό γιαουρτένιο ντιπ. Από τις σαλάτες δοκιμάσαμε την πράσινη με κοτόπουλο, ντοματίνια, σύκα, σουσάμι, κατσικίσιο τυρί και βινεγκρέτ από παλαιωμένο βαλσάμικο. 

Από τις λιμπιστικές επιλογές σε ζυμαρικά και ριζότι, δοκιμάστε ένα πετυχημένο, σωστά al dente ριζότο με μανιτάρια και διακριτικό λάδι λευκής τρούφας. Από τα κυρίως, τα φιλετάκια κοτόπουλου ήρθαν ζουμερά, με καλοφτιαγμένη σος μουστάρδας και ρύζι basmati. 

Είτε για καφέ, είτε για φαγητό, είτε για ποτό, το Bronxx έχει τον τρόπο του να σε διασκεδάσει, προσφέροντας τιμές με χαμηλά… λιπαρά!  

Κύπρου 74, Γλυφάδα, 210 8949044


Πηγή: lifo.gr