Όταν στην κατά βάση μπαροκρατούμενη Τριπτολέμου ανοίγει ένα ινδικό εστιατόριο, όσο να ’ναι σου κινεί την περιέργεια. Ιδίως όταν το λένε «διαμάντι» - αυτό σημαίνει το «Kohenoor». Η πινακίδα έξω φολκλόρ. Μέσα ινδικός… μινιμαλισμός: βιομηχανικό δάπεδο, όμορφα και βαριά ξύλινα τραπέζια, περσίδες και ινδικά υφαντά στον τοίχο. Ο γιος Χουσεΐν σερβίρει -κι επεξηγεί όταν και όπου χρειάζεται- και ο πατέρας Αλί μαγειρεύει κρυμμένος στην κουζίνα.

Δεν ξέρω ακριβώς πώς τα καταφέρνει. ο κατάλογος μετράει πολλές σελίδες και ξυπνάει σε πολλές περιπτώσεις την περιπετειώδη σου πλευρά. Οι samosas, πάντως, είναι τραγανές κι ελαφρώς πικάντικες κι έχεις όντως την αίσθηση των στοιχείων της γέμισης.

Το alu gobi, κλασικός veggie συνδυασμός κουνουπιδιού, πατάτας και μπαχαρικών, καλοκαμωμένο και νόστιμο. Το chicken tikka karahi (όπου karahi κάτι σαν πακιστανικό wok) έρχεται τρυφερό και αρωματικό και κάνει την ανάσα σου να καίει. Μόνο την paratha βρήκα πολύ βουτυράτη για τα γούστα μου. Θα είναι ωραίο το Indian summer εδώ.   


Τριπτολέμου 41, Γκάζι, 2103455762. Τιμή: € 18-25


Πηγή: athinorama.gr