Αυθεντική κινεζική κουζίνα στη Γλυφάδα, που διαφοροποιείται από τα κλασικά πιάτα άλλων ασιατικών εστιατορίων στην πόλη.  
Η θέση Στα νότια, κοντά στη λεωφόρο Βουλιαγμένης. Ωστόσο, το βρίσκουμε πιο εύκολα αν ακολουθήσουμε την πολυσύχναστη οδό Δημητρίου Γούναρη.  

Η ατμόσφαιρα
Η σάλα του «Jade Palace» δεν λέει πολλά (το εστιατόριο άνοιξε στο χώρο του πρώην «Rasa Sayang», διατηρώντας προσωρινά την ίδια διακόσμηση - σταδιακά θα αλλάζει), αλλά έτσι και αλλιώς τη σκυτάλη παίρνει πια η όμορφη καλοκαιρινή βεράντα.  

Το φαγητό
Ιδιοκτήτης και σεφ, ο Αντι Λέι, από την Γκουαντζού (Καντόνα), με πολύχρονη θητεία στη λονδρέζικη Chinatown, αλλά και στην ομάδα των εστιατορίων «Nobu», που πρόθυμα θα σε κατευθύνει στην παραγγελία σου, ώστε να μη χάσεις καμία από τις σπεσιαλιτέ του. Ετσι και εμείς απολαύσαμε μια αυθεντική καντονέζικη crispy duck, που τεμαχίζεται με δύο πιρούνια στο τραπέζι (μπορείς να πάρεις τέταρτο, μισή ή και ολόκληρη) και τυλίγεται μαζί με λαχανικά σε χειροποίητες πιτούλες. Καταπληκτικά ήταν τα Siu Mai, ντάμπλινγκς ατμού με χοιρινό, όπως και οι γαρίδες Palau με σουπιά, που ξεροτηγανίζονται τυλιγμένες σε πλατιά νουντλς. Το κοτόπουλο σε σάλτσα μαύρων φασολιών (black bean sauce) ήταν τρυφερό και νόστιμο -το συνοδεύσαμε με αρωματικό ρύζι ατμού-, ενώ τα τηγανητά νουντλς με λαχανικά ακαταμάχητα. Στα αδιαμφισβήτητα hit του εστιατορίου πάντως συγκαταλέγεται το chilli beef, τραγανές λωρίδες βοδινού κρέατος σε πικάντικη ξιδάτη σάλτσα: εθισμός.  

Ο λογαριασμός
Υπολογίστε περί τα 20 - 30 ευρώ το άτομο.  

Η κάβα
Υπάρχουν 6 λευκά, 6 κόκκινα και 3 ροζέ κρασιά, όλα ελληνικά.  

Επιπλέον πληροφορίες
Λειτουργεί καθημερινά από τις 6 μ.μ. Ωστόσο επειδή το εστιατόριο είναι ακόμη καινούργιο, το ωράριο λειτουργίας του ενδέχεται να τροποποιηθεί, γι' αυτό θα ήταν καλό να κάνετε ένα τηλεφώνημα πριν το επισκεφθείτε. Κάθε Κυριακή από τη 1 μ.μ. μέχρι τις 4 μ.μ. έχει brunch με πλούσιο μπουφέ, όπου μπορεί κανείς να διαλέξει ό,τι θέλει με 18 ευρώ το άτομο.    

Κίου 2, Γλυφάδα, τηλ.: 210-96.23.629


Πηγή: gastronomos.gr