….Σε μια καταπράσινη αυλή γεμάτη μουρίες Το «Καλωσόρισμα του Αντώνη» δεν είναι απλώς ένα καλό εστιατόριο ελληνικής κουζίνας. Με το που κάθεσαι στα τραπέζια του, κάτω από τις μουριές, εισπράττεις τη γενναιόδωρη φιλοξενία που σε κάνει να νομίζεις ότι σε κάλεσαν φίλοι στο σπίτι τους.

Η αίσθηση του μερακλίδικου είναι διάχυτη στην κουζίνα. Η σπέσιαλ σαλάτα εποχής, λ.χ., δεν έχει μόνο ντομάτα, αγγούρι, κρεμμύδι, ελιές αλλά και ολοζώντανη αντράκλα και φρέσκο κρίταμο, που της δίνουν έξτρα ποικιλία και γεύση.

Το ρουμελιώτικο κοκορέτσι εκφράζει την παράδοση εκσυγχρονισμένη, ενώ η μελιτζάνα με ντομάτα και φέτα έχει ένα υπερ-γευστικό μέλωμα και συμπυκνωμένη τη γεύση του ελληνικού μαγειρευτού. Ακριβώς το ίδιο συμβαίνει και με το κατσικάκι λαδορίγανη, που ραφινάρει και αναβαθμίζει μια αγαπημένη ελληνική σπεσιαλιτέ, ενώ το γιουβέτσι με μοσχάρι έρχεται στο τραπέζι, ανάλαφρο και πεντανόστιμο, στην κατσαρόλα όπου μαγειρεύτηκε. Υπάρχει, πάντως, κάτι που θα με έκανε να πάω ακόμη και μόνο γι’ αυτό στο «Καλωσόρισμα»: το θεϊκό, πλούσιο, απαλό, μυρωδάτο παγωτό του Στάμου από το Μενίδι.

Η γαλαντομία του μαγαζιού εκφράζεται μέχρι το φινάλε με καλαίσθητα κεράσματα γλυκού κρασιού.

Το προσωπικό σε περιποιείται με άψογο επαγγελματισμό, ντυμένο όμως με φιλικό πνεύμα που σε χαλαρώνει.

Γ. Λύρα 41, Νέα Κηφισιά, 2108017869, 2108018457. Τιμή: € 30-35.

Πηγή: Athinorama