..Ή όταν πρωταθλητισμός ποιότητας/τιμής έχει αντικείμενο το ψάρι 
Μία από τις πιο ενδιαφέρουσες εξελίξεις της περιόδου είναι η δημιουργία εστιατορίων που διευρύνουν την γκάμα της γαστρονομίας, κάνοντάς την προσιτή σε όλους, χωρίς εξαιρέσεις. Να πληρώνεις € 15-18 και να χαίρεσαι μαμαδο-ταβερνίστικη ψαροφαγία περιωπής. 
Στο «Σαρδελάκι» ο Γιώργος Παπαϊωάννου έχει βάλει το χέρι του και αυτό είναι εμφανές, καθώς από το τηγάνι και τη σχάρα βγαίνουν διαμαντάκια. Καλύτερη όλων η ψητή σαρδέλα, σερβιρισμένη με ντομάτα, κρεμμύδι και μαϊντανό – αληθινή πριγκίπισσα, με ραφιναρισμένη λιπαρότητα που καθηλώνει. Από κοντά της το φρέσκο χταπόδι, ψημένο τέλεια, μαστιχωτό, με ευγένεια και τσαγανό. 
Το φρέσκο καλαμάρι στη σχάρα έρχεται με τη ζουμερή σάρκα του να μοσχοβολάει, ο παστός τηγανητός μπακαλιάρος με σκορδαλιά και παντζάρια είναι αφρός, ο ωραιότατος στεγνο-τηγανισμένος γαύρος έρχεται σε χωνί με στάμπα εφημερίδας, ο γαύρος πλακί (πιάτο ημέρας) είναι γλυκοφάγωτος και ντελικάτος. Πρέπει να δοκιμάσεις το σέρτικο καπνιστό σκουμπρί με πολύ καλό τσίπουρο Τιρνάβου παλαιωμένο. 
Τα αλουμινένια τηγάνια που γεμίζουν με ψητό ψωμί (με λαδορίγανη) και ωραίες τηγανητές πατάτες αλλά και οι παραδοσιακοί δίσκοι καφενείου-μινιατούρες είναι μέρος της νεο-ποπ διάθεσης του μαγαζιού. Φινάλε με ωραίο σορμπέ λεμόνι-lime και μαμαδίστικο περγαμόντο. Έξυπνη λεπτομέρεια οι καναπέδες αναμονής αν το μαγαζί είναι γεμάτο. 

Φοίβης 15, Γλυφάδα. Τιμή: € 15-18.

Πηγή: Αθηνόραμα