Η ευρύτερη περιοχή του Λουτρακίου έχει τόσες ωραίες ταβέρνες, που μπορεί να έρθεις εδώ και μόνο για φαγητό.

Άγιοι Θεόδωροι: «Σούλης», κάτσε καλά

Είναι περίπτωση το φαγητό στο «Σούλη». Το νιώθεις από την πρώτη πιρουνιά του καγιανά. τα αβγά αγκαλιάζονται με μια πολύ μυρωδάτη σάλτσα ντομάτας, πυκνή και με τη σωστή δόση ξινάδας, και σε μαγνητίζουν. Γενικά «το έχουν» με την ντομάτα, αν κρίνω κι από τη δυοσμάτη πάνω στις τηγανητές μελιτζάνες. Ψήνουν με μαστοριά το ψάρι, φτιάχνουν θεσπέσια, αφράτα και αρωματικά μπιφτέκια με μαμαδίστικες τηγανητές πατάτες, σερβίρουν homemade γλυκά του κουταλιού που αφήνουν ωραίο φρούτο στο στόμα (Σαρωνικού 11 & Σ. Λάμπρου, 2741067236).

Λουτράκι: «Ριγάνι», άλλο πράγμα

Highlight της περιοχής αυτή η new wave ταβέρνα, με τον Κώστα στην κουζίνα και την Ελένη στο σέρβις. Το φαγητό εδώ είναι ψαγμένο, μερακλίδικο και πειστικό – από τα κριτσανιστά κολοκυθάκια στη λαδόκολλα και το γλυκόξινο ζουμερό συκώτι με balsamico μέχρι τις μαύρες ταλιατέλες με το ντοματένιο πέστο και τη σαλάτα με ρόκα, καρπούζι και φέτα ή τα σοφιστικέ μαμαδίστικα κεφτεδάκια με τυρί, πιπεριές και πατάτες και την τηγανητή φέτα με σουσάμι και γλυκό του κουταλιού σταφύλι 

(Παπανικολάου 5, 2744066744).

Ίσθμια: «Κάβος» για ρομάντζα

Τρως σ’ ένα απόμερο λιμανάκι, τριγυρισμένος από κυπαρίσσια και πεύκα. Ό,τι θαλασσινό και ψάρι παραγγείλεις το τυλίγουν σε λευκό λαδόχαρτο και το παραδίδουν με τ’ όνομά σου στην κουζίνα. Η σχάρα είναι μαστόρικη, τα όστρακα τα αχνίζουν άψογα, οι μακαρονάδες al dente, το τηγάνι καλό, ίσως λίγο πιο κάτω απ’ τα προηγούμενα (2741037906).  


Πηγή: athinorama.gr