«Έχει ωραία ένταση αυτό το ποτό, όπου «καζανιστό» σημαίνει ότι φτιάχνεται με 100% απόσταγμα. Μυρίζοντας αλλά και πίνοντάς το, λοιπόν, το νιώθεις πιπεράτο, τραγανό, αμυγδαλάτο, με μια «όμορφη», γλυκόπιοτη γλυκανισάτη αψάδα.

 Και μου αρέσει πολύ που είναι τόσο dry το φινάλε του. Το φαντάζομαι να στέκεται υπερήφανο δίπλα σε μεζέδες που του αντιμιλάνε». Αυτά έγραφε ο Δημήτρης Αντωνόπουλος πρωτοδοκιμάζοντας το Στουπάκη Καζανιστό. Ένα καραφάκι από το ωραίο αυτό χιώτικο ούζο, από την Τετάρτη 25/7 μέχρι και την Κυριακή 29/7, το σετάρουν στο καινούργιο θαλασσινό μεζεδοπωλείο «Θέα Θάλασσα» με πέντε ουζομεζέδες –γαύρο σκορδάτο, μύδια αχνιστά, φάβα, αλμυρίκια και καλαμαράκι γόνο- και θέα στα κατάρτια του Μικρολίμανου. Η τιμή για ένα ζευγάρι είναι € 18, και περιλαμβάνει και εμφιαλωμένο νερό και ψωμί. (Ακτή Κουμουνδούρου 58, Μικρολίμανο, 2104132070).

Πηγή: athinorama.gr