Είναι σχεδόν ρετρό. Στην «Taverna», σχετικά νέα άφιξη στην μπιφτεκούπολη, ένας ζωγραφιστός στρογγυλός δίσκος φορτωμένος μεζέδες κλεισμένους σε γυάλινα βαζάκια προσγειώνεται στο τραπέζι σου: με την επιμέλεια του Γιώργου Βενιέρη, του Αθηναγόρα Κωστάκου και της ομάδας τους, μια ξεχασμένη πρακτική μεταμορφώνεται σε γουστόζικο happening, ενώ και το περιεχόμενο παίζει με την έννοια της επιστροφής – ούτε θυμάμαι από πότε έχω να φάω αθηναϊκή μαγιονέζα.

Η φάβα είναι λίγο αραιή, αλλά νόστιμη και της ταραμοσαλάτας τής πάει πολύ η φλούδα λεμονιού. Η συνέχεια έχει μια «τεμπούρα» λαχανικών αλά ελληνικά, πλούσια ματσάτα Φολεγάνδρου με ρίφι και κατσικίσιο τυρί και μπιφτεκάκια πάνω σε κόκκινη σάλτσα (κάπως έντονο το κρεμμύδι της πάντως).

Το ντεκόρ είναι όμορφο και χαρούμενο, νεο-ταβέρνα, με εμβόλιμα στοιχεία του παρελθόντος –εγχώριο vintage!–, οι τιμές πραγματικά καλές, στο πνεύμα της εποχής, και το γευστικό προφίλ του χώρου άλλη μία απόδειξη ότι οι καταξιωμένοι σεφ έχουν και down to earth πλευρά.

Κωνσταντινουπόλεως 8, Γλυφάδα, 2108982155. Τιμή: € 18-24.


Πηγή: athinorama.gr