Μεζεκλίκια θαλασσινά κι ένα σωρό άλλα νόστιμα, αγναντεύοντας το Καμίνι και τη θάλασσα.
Η θέση Αν το πάρεις με το πόδι είναι περίπου 15 λεπτά από το λιμάνι της Ύδρας. Θα κατευθυνθείς προς τη σπηλιά και τα κανόνια, θα τα αφήσεις πίσω σου, θα περπατήσεις στο Αυλάκι, τον παραλιακό δρόμο που συνδέει το λιμάνι με το Καμίνι, και θα βρεις μπροστά σου την ταβέρνα, να εποπτεύει το γραφικό λιμανάκι του ψαροχωρίου. Με το θαλάσσιο ταξί, είναι μόλις δυο λεπτά. 

Η ατμόσφαιρα Σαν κατάρτι πλοίου φαντάζει από μακριά η Κοντυλένια. Το «γάμμα» που κάνει η ταβέρνα είναι φορτωμένο μπόλικα τραπέζια και αρκετούς μόνιμους θαμώνες. Χαλαρή μουσική, που κυμαίνεται από ελαφρολαϊκά και έντεχνα μέχρι τζαζ και ροκ. Εδώ θα έρθεις από την Ύδρα το βραδάκι ή το μεσημέρι μετά το μπάνιο σου στην κοντινή παραλία του Καμινιού. 

Το φαγητό Απροσποίητη μαγειρική με ελληνική ψυχή και κοσμοπολίτικες πινελιές που εμπλουτίζουν, χωρίς να αποπροσανατολίζουν. Τα υλικά είναι εκλεκτά: δοκιμάστε υδραίικο καλαμάρι ψητό ή τηγανητό και θα μακαρίζετε τη γλύκα των κοντινών θαλασσών και την τέχνη του ψησίματος ή του τηγανιού. Ο Μίμης, ιδιοκτήτης της ταβέρνας, μαζεύει από καιρό καλαμάρια και τα φυλάει στους καταψύκτες του, οπότε ρωτήστε τον αν του ’χουν μείνει. «Ζωντανό» γαριδάκι από την Κοιλάδα στο τηγάνι, «τραγανή» ταραμοσαλάτα, ωραίες σαλατάρες, φάβα σαν βρεφική κρέμα, μελιτζάνες – μέλι στον φούρνο με μοτσαρέλα, χταποδάκι βραστό, όλα του καλά. Κι αν φτάσεις μέχρι το κύριο – που δεν το νομίζω – και με ψάρι και με κρέας, με όλα θα μείνεις ευχαριστημένος.

 Ο λογαριασμός Εξαρτάται από το τι θα πάρεις. Αν δεν λαχταρήσεις φρέσκο ψάρι ή καλαμάρι, και με τη λογική της αρκετά «διευρυμένης» μεζεδοδοκιμής, υπολόγισε γύρω στα 15 -20 ευρώ το άτομο. Η κάβα Κρασάκι χύμα, ούζο, αποστάγματα, μπίρες. Τι άλλο θες; 

Επιπλέον πληροφορίες Μόλις καταλαγιάσει το κάμα της μέρας, μπορείς να κάτσεις για ποτάκι στα τραπεζάκια που αγναντεύουν την Πελοπόννησο. Το ηλιοβασίλεμα είναι μαγικό, εννοείται. Στο βάθος αριστερά, θα διακρίνεις την «ανάποδη γάμπα» του Δοκού. Α! Κοντυλένια λένε την κόρη του Μίμη Βλαχοδημήτρη. 
 
Κοντυλένια, Καμίνι Υδρας, 22980-53.520.

Πηγή: gastronomos.gr