Στην Ελλάδα του 2012, το μοντέρνο καφενείο είναι το μπαράκι των 90's. Εδώ και 2-3 χρόνια, παρέες μαζεύονται και στήνουν μαγαζιά που μας πηγαίνουν πίσω στο χρόνο. Ελληνικά παραδοσιακά προϊόντα, ωραία καθαρά ποτά από διάφορους τόπους της περιφέρειας και τραπεζάκια σε αυλές και στοές μάς ταξιδεύουν σε άλλες εποχές. Αυτό το ταξίδι ξεκίνησε και το καφενείο-τσιπουράδικο “Υπερωκεάνιο” στις αρχές του Ιουνίου σε μια στοά κοντά στο Σύνταγμα.

Υπέροχο τσίπουρο από τον Τύρναβο (ο ιδιοκτήτης μάς είπε ότι θα μας επέστρεφε το ποσό του λογαριασμού εάν - αφού πίναμε όσο θέλαμε - είχαμε hangover την επόμενη μέρα!), μεζεδάκια για τσιμπολόγημα και χαλαρές μουσικές συνθέτουν την ατμόσφαιρα σε αυτό το νέο στέκι. Ιδανικό μαγαζάκι (2 βήματα από το Σύνταγμα) για ατελείωτο άραγμα σε μια περιοχή όπου το ένα μπαρ ανοίγει μετά το άλλο και κάτι σαν το “Υπερωκεάνιο” σίγουρα έλειπε.

Στα πολύ θετικά, το γεγονός ότι σύντομα θα λειτουργήσει αυτόνομα το ταρατσάκι του, με χαρακτήρα περισσότερο προσανατολισμένο προς μπαρ με φτηνό ποτό στα 5 ευρώ.

Διεύθυνση:
Περικλέους 46 (aka Καραγιώργη Σερβίας - μέσα στη στοά)

Πηγή: ftinapota.gr