Στο Mπουρνάζι επιμένουν ελληνικά. Έχει σαφή προσανατολισμό το καινούργιο μπιρο-στέκι της ομάδας της «Γκαλερί του μεζέ», στον πεζόδρομο της Μεγάλου Αλεξάνδρου. Στα τραπέζια του κυκλοφορούν μόνο μπίρες χωρίς διαβατήριο (θρακιώτικη Βεργίνα, μεσσηνιακή Νέδα, Berlin και Blue Island από την Αταλάντη, Ζέος από το Άργος, κερκυραϊκή Ionian Epos, σαντορινιά Volkan και πάει λέγοντας, με την μικρή κάρτα των συνοδευτικών να παίζει επίσης σε ελληνικό ταμπλό.

Ξεκινήσαμε με μια λιτή, δροσερή σαλάτα με ρόκα, ντομάτα, ανθότυρο και βαλσάμικο (€ 4,50), συνεχίσαμε με τέσσερις εκδοχές χειροποίητων λουκάνικων, με διαφορετικά κρέατα, μπαχαρικά και μυριστικά (€ 8) κι ένα αρκετά καλό burger με μοσχαρίσιο/πρόβειο κιμά και αρκετό κρεμμύδι, αλά γκρεκ (€ 7).

Τα καβουρμαδοπιτάκια (€ 5), με ψιλοπικάντικη σάλτσα πιπεριάς είναι επίσης ωραία ιδέα εντός της ίδιας think Greek λογικής, αν και το τόσο χοντρό φύλλο αδυνατίζει τη γεύση της γέμισης. Βάλε και το σύγχρονο look -τα φωτιστικά κράνη του Β’ παγκοσμίου πάνω από το μπαρ και τα «route 66» βοηθητικά τραπεζάκια είναι πολύ πετυχημένες πινελιές-, τη χαλαρή, νεανική διάθεση και το γεγονός ότι με € 15 τρως και πίνεις ανετότατα, κι έχεις μια αμιγώς ελληνική συνταγή με πολύ καλές προοπτικές. 

Πηγή: athinorama.gr