Και εγένετο μοντέρνο ρακάδικο στη Βούλα, στο χώρο του παλιού «Genovese». Το οποίο πιθανότατα να σας αλλάξει τον προηγούμενο ορισμό σας περί «ρακάδικου»- ιδίως αν αυτός κινείται στη σφαίρα του μικρού και του πρόχειρου. Έχουμε και λέμε: πρώτον, εξω-φολκλόρ αισθητική με την Ισμήνη Κάραλη να επιστρατεύει χαρούμενα χρώματα, καπέλα, βιβλία, ακόμη κι έναν άβακα σε ρόλο… εσωτερικού παράθυρου, δεύτερον μεγάλος κήπος με φοίνικες, μπουκαμβίλιες και λευκές αψίδες, και τρίτον μικρά πιατάκια από το Γιώργο Τσελεμεντέ (κυμαίνονται μεταξύ € 3,5 και € 7,5).

Διάλεξα το δροσερό «μιλφέιγ» παντζαριού με φέτα χτυπημένη με γιαούρτι και λίγο σκόρδο, το γαύρο «μπουρδέτο» -τηγανητός είναι, με σάλτσα ντομάτας/κάπαρης-, τις αρκετά πληθωρικές πικάντικες πιπεριές γεμιστές με κοπανιστή με παστουρμά, το ωραίο αρμένικο κεμπάπ με πιτούλες και ντομάτα και μια ρεβιθάδα σιφνέικη νοστιμότατη,  κεντημένη με δεντρολίβανο. Στη σιροπάτη καρυδόπιτα ήθελα μερικά καρύδια παραπάνω, κι ο κορμός επιδέχεται, νομίζω, μερικές διορθωτικές κινήσεις. Το ότι την ώρα που φεύγαμε (μεσάνυχτα, περίπου) στο απέναντι τραπέζι σιγοτραγουδούσαν λαϊκά πολύ μου άρεσε: μοντέρνο concept, παλιό, καλό feeling. 


Βασιλέως Παύλου 99, Βούλα, 2108995480. € 14-18.

Πηγή: athinorama.gr