Φτιάξτε όσο περισσότερη μπορείτε -έχει τόσες χρήσεις, που την κάνουν απαραίτητη- και θα είναι έτοιμη για χρήση και για γκουρμέ καταστάσεις για περίπου 3 μήνες. Χρησιμοποιήστε τη για να μαρινάρετε κρέας, να δώσετε άλλη γεύση στη σαλάτα, να γαρνίρετε λαχανικά.

Η βασική συνταγή


  • Σε ένα μπολ βάλτε1/3 του φλιτζανιού ξίδι μπαλσάμικο, 2 κουτ. της σούπας μουστάρδα ντιζόν, αλάτι και πιπέρι. Μετά προσθέστε 2/3 του φλιτζανιού ελαιόλαδο (μη βάλετε σκόρδο, γιατί δεν θα διατηρηθεί).
  • Τοποθετήστε το στο ψυγείο σε ένα μπολ, ώστε να μπορείτε να την ανακατέψετε πριν τη χρησιμοποιήσετε (το ελαιόλαδο θα σταθεροποιηθεί, οπότε θυμηθείτε να τη βγάλετε σε θερμοκρασία δωματίου μια ώρα πριν τη σερβίρετε).
  • Την τελευταία στιγμή πριν σερβίρετε μπορείτε να προσθέσετε σκόρδο, κάρι, βασιλικό, λεμόνι, άνηθο ή πολτό ελιάς για να την απολαύσετε όπως ακριβώς την προτιμάτε.
Πηγή: jenny.gr