Η ταϊλανδέζικη κουζίνα ξαναμπαίνει δυναμικά στην αθηναϊκή σκηνή με το πρόσφατο άνοιγμα του «Tamarind». Είναι εντυπωσιακή η σάλα του και μεταφράζει με αέρινα σέξι και μοντέρνο τρόπο την Thai αύρα τοίχοι βαμμένοι σε μπλε-πετρόλ, αισθησιακά κόκκινα φωτιστικά κρεμασμένα στο ψηλοτάβανο τμήμα του, ένας κόκκινος γλυπτός ταμάρινθος που από τα κλαδιά του κρέμονται χαρτάκια με ευχές, εντυπωσιακή σκάλα πλεγμένη με λευκό σχοινί σαν μακραμέ, συνδυασμός μοντέρνας και παλιομοδίτικης επίπλωσης. Σεφ του μαγαζιού η Άντζελα Γεωργαρά, που έχει σπουδάσει μαγειρική στην Ταϊλάνδη και μας μαγείρευε παλιότερα στο «Bar Guru Bar» και το «Soul».

Τα φαγητά της έχουν την αύρα του αυθεντικού. Το νιώθεις στο pad see u, όπου η homemade γλυκιά σόγια δίνει περισσή νοστιμιά στα ρυζομακάρονα με το χοιρινό και τα παραπούλια (το καλύτερο πιάτο εξ όσων δοκίμασα), στην εμβληματική σούπα tom yum goong, που στον ανάλαφρο ζωμό της δίνουν ξεχωριστή ορεκτική ξινάδα το lemongrass και τα φύλλα lime, στα φρέσκα spring rolls με το ανοιγμένο στην κουζίνα αλαβάστρινο ρυζόφυλλο και την γλυκόξινη αρωματική σάλτσα tamarind. Τα κάρι είναι ωραία και η χρήση coconut milk δεν τα κάνει κολόνια έχουν προσγειωμένο εξωτισμό με πιο φυτική κάψα (green curry) ή ωραία φρουτώδη γλύκα (burma curry).

Τα γλυκίσματα, όπως το sticky rice με μάνγκο, είναι πολύ ιδιαίτερα μου αρέσουν πολύ, αλλά περίμενα το φρούτο πιο γλυκό και ώριμο.


Κεραμεικού 51, Μεταξουργείο, 2105225945. Τιμή: € 22-27.

Πηγή: athinorama.gr